1/1/18Από σήμερα κάνει την εμφάνιση του το νέο χαράτσι που επιβάλλεται ως συνήθως "δημοκρατικά" στην τσέπη των Ελλήνων.

Μπορεί τα τέσσερα λεπτά το κομμάτι να φαίνεται μικρό, όμως αν υπολογίσει κανείς ότι στη χώρα μας καταναλώνονται κάθε χρόνο πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια … η πλαστική σακούλα μετατρέπεται σε ένα νέο χαράτσι, υπέρ περιβάλλοντος.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην Ελλάδα ο μέσος καταναλωτής χρειάζεται από 242 ως 363 σακούλες το χρόνο. 


Με έναν πρόχειρο υπολογισμό το κόστος διαμορφώνεται από 9,68 ως και 14,52 ευρώ για κάθε καταναλωτή, γεγονός που σημαίνει ότι για μια μέση οικογένεια το κόστος μπορεί να διαμορφωθεί ως και πάνω από τα 50 ευρώ.

Tα στοιχεία της Greenpeace δείχνουν ότι για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή όπου αλλού, χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο πάνω από 4.200.000.000 σακούλες. (*0,04= 170.000.000 περίπου, για να σωθεί το περιβάλλον!!!)Η επίπτωση στο περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον σακούλες που “διαλύονται” με την πάροδο του χρόνου, όπως μας λένε είναι τεράστιο.

Έτσι προέκυψε και το τέλος για την πλαστική σακούλα
Με τον ΦΠΑ 24% η τιμή πάει στα 3,72, καθώς δεν υπάρχει τιμή με υποδιαίρεση μικρότερη από το 1 λεπτό, έτσι η αξία της κάθε σακούλας σκαρφαλώνει στα τέσσερα λεπτά το κομμάτι.

Αντίστοιχα όταν η μίνιμουμ τιμή από 1/1/2019 πάει στα 7 λεπτά ο πελάτης του σούπερ μάρκετ θα χρεώνεται 9 λεπτά το κομμάτι.

Από του χρόνου μάλιστα το κόστος θα διπλασιαστεί και έτσι η μόνη λύση είναι οι οικολογικές, πολλαπλών χρήσεων τσάντες για τα ψώνια.

Συμπέρασμα;


Είμαστε υπεύθυνοι για την καταστροφή του Περιβάλλοντος,εμείς οι απλοί πολίτες της χώρας και θα πρέπει να πληρώσουμε, όπως και θα πρέπει να νιώθουμε ένοχοι και τύψεις για αυτη την καταστροφή.
Υποσυνείδητα αυτό περνάνε, αυτό μας ψιθυρίζουν, την ώρα που μεγάλες βιομηχανίες και πολυεθνικές κακοποιούν κατά συρροή την φύση με τα λήμματα και τον τρόπο λειτουργίας τους.
Η παραπάνω φωτογραφία μιλάει από μόνη της,

Γιατί δεν πληρώνουν οι πολυεθνικές εταιρίες το μάρμαρο, αφού η στάμπα τους βρίσκεται στον πάτο της θάλασσας.
ή τα Σούπερ Μάρκετ;

Στα  Leroy Merlin,  εδώ και πολλά χρόνια έχουν καταργηθεί οι πλαστικές σακούλες και σε υποχρεώνουν να αγοράσεις χάρτινη και όχι στα 0,04 λεπτά, διαφορετικά κουβαλάς με τα χέρια αυτά που αγόρασες.

Πιστεύεις ότι όλες αυτές οι πολυεθνικές εταιρίες ενδιαφέρονται περισσότερο για το περιβάλλον ή για το κέρδος;

Αυτοί που είναι πίσω από τις πολυεθνικές εταιρίες, τους ενδιαφέρει το περιβάλλον, η φύση;
Είναι οι ίδιοι που βρίσκονται πίσω από την κακοποίηση, όχι μόνο της βιόσφαιρας αλλά και της ανθρώπινης φύσης!

Δεν τους νοιάζει το περιβάλλον, απλά λειτουργούν μέσα από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις με σκοπό  να ενοχοποιήσουν τον απλό πολίτη, την μέση οικογένεια, τον άνθρωπό γενικά, ώστε να νιώθει υπεύθυνος αυτός για την καταστροφή του περιβάλλοντος και επειδή με τη σειρά μας οι απλοί θνητοί πολίτες αυτής της χώρας έχουμε και υπερηφάνεια, ναι λέμε...φταίει ο άνθρωπος, αλλά όχι εγώ ο δίπλα, ο γείτονας, η τάδε οργάνωση κλπ. και την ίδια στιγμή οι "ημίθεοι"-υπαίτιοι της περιβαλλοντικής καταστροφής να μένουν στην αφάνεια και να συνεχίζουν το έργο τους, μαζεύοντας το χρήμα εις βάρος του φορολογουμένου.
Χρήμα,που αργότερα θα στραφεί ακόμη εναντίον μας, αφού χρηματοδοτείται η καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού μέσα από εμάς, με τα λεφτά μας.

Και ο απλός λαός πληρώνει και  διχάζεται.. διχάζεται και  ξαναπληρώνει.

Πότε είδες την ενεργειακή κλάση του σπιτιού σου;
Δες σε ποια κλίμακα  ανήκει


callmeRick


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours