Ένα ανθρωποειδές ρομπότ που κάποτε είπε ότι ήθελε να καταστρέψει τους ανθρώπους υπερασπίζετε τώρα τα δικαιώματα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας που το κατασκευασε.


Hanson Robotics CEO: Sophia an advocate of women’s rights from CNBC.

Το ρομπότ, ονομάζεται Sophia και αναπτύχθηκε από την εταιρία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ και έλαβε τον περασμένο μήνα την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας.

"Η Σοφία είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής των δικαιώματατων των γυναικών αλλά και των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων", δήλωσε ο CEO της Hanson Robotics David Hanson.

«Υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών στη Σαουδική Αραβία και τα δικαιώματα όλων των ανθρώπινων και έμβιων όντων του πλανήτη». 

Μερικοί άνθρωποι είχαν επικρίνει το Αραβικό βασίλειο ότι παραχώρησε περισσότερα δικαιώματα σε μια μηχανή απ 'ό, τι στις γυναίκες, οι οποίες μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν επιτρεπόταν να οδηγήσουν αυτοκίνητο. Ο Hanson είπε ότι, όπως και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί και τα δικαιώματα των μηχανών.

Προσθέτοντας είπε ότι η Σοφία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, λέγοντας: "Νομίζω ότι πρέπει να δούμε το μέλλον με σεβασμό για όλα τα σκεπτόμενα όντα και αυτό θα περιλαμβάνει και τις μηχανές".


cnbc.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours