Εδώ στα δυτικά ,όλα κινούνται στους ρυθμούς των Χριστουγέννων, όμως δεν συμβαίνει παντού το ίδιο.

Στη Συρία δεν γιορτάζουν όπως εμείς τη γιορτή των Χριστουγέννων εδώ και 7 χρόνια, δεν μετράνε αντίστροφα για τις διακοπές τους ή το ρεβεγιόν της αλλαγής του χρόνου. Και αυτό, όχι μόνο γιατί δεν το επιτρέπει ο πολυετής πόλεμος στη χώρα τους, αλλά και γιατί δεν γνωρίζουν εάν θα ζουν για να πουν ένα χρονιά πολλά, εάν θα ζουν να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. 

Δεν εξαρτάται από τους ίδιους αν θα ζήσουν αύριο, μεθαύριο, στο τέλος του μήνα. 
Δεν είναι στο χέρι τους…

Τέσσερα νέα κορίτσια από την πόλη Χόμς της Συρίας, γεμάτα όνειρα και στόχους, χριστιανές στο θρήσκευμα, που σήμερα δεν γύρισαν πίσω στους δικούς τους και δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσουν..δεν θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα όπως όλοι μας.

Έφυγαν μέσα σε μια στιγμή, όσο διήρκεσε η έκρηξη του το οχήματος που ήταν γεμάτο εκρηκτικά.

Γιατί; Γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι...άρρωστοι, μανιακοί, φανατισμένοι και με δολάρια στις τσέπες τους.

Ποιος ευρωπαϊκός πύργος θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της Συρίας σήμερα;…Ποια πόλη ή ποιο κοινοβούλιο θα σβήσει τα φώτα του σε ένδειξη πένθους, λύπης και συμπαράστασης για όσα τραγικά γίνονται όλο αυτό το διάστημα στη Συρία;

Για αυτό που έγινε σήμερα;

Είδες κανέναν;…εγώ όχι...
Μάλλον δεν ήταν παιδιά τους, δεν ήταν οι κόρες τους ή οι γιοί τους, δεν ήταν συγγενείς τους....δεν ήταν μαθήτριες κάποιου δυτικού πανεπιστημίου, για αυτούς ούτε καν νούμερα δεν ήταν. 
Ποιος μπορεί να κοιτάξει αυτές τις κοπέλες στα μάτια και να απαντήσει στα γιατί τους...

"γιατί έπρεπε να φύγουμε νωρίς, γιατί με αυτόν τον τρόπο, γιατί να χωριστούμε τόσο βίαια από τους αγαπημένους μας, γιατί μας το κάνατε αυτό..;"

Για τον σημερινό πολιτισμό μας, περισσότερο αξία έχει μια χριστουγεννιάτικη καλοψημένη γαλοπούλα, παρά μια 
ανθρώπινη ζωή. 

Δεν έχει σημασία εάν δολοφονούνται με φρικτό τρόπο νέοι άνθρωποι, αρκεί το ευρωπαϊκό χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι να είναι πλούσιο και να παραμείνει το εορταστικό κλίμα, όπως το επιβάλουν οι μέρες

Και όχι μόνο δεν θα σβήνουν τα φώτα, αλλά θα  φωταγωγήσουν ακόμη περισσότερο τις μεγάλες Ευρωπαϊκές φυλακές, ώστε να ευθυγραμμίσουν πλήρως τον κόσμο με τις γιορτές, με τα Χριστούγεννα, με κάτι που όμως δεν πιστεύουν ….και αυτό λέγεται υποκρισία.

Οπωσδήποτε θα πρέπει να ξεχαστεί το πλήθος , να περάσει καλά, να διασκεδάσει, να χορέψει, να ψυχαγωγηθεί…την ώρα που οι Ευρωπαίοι πολιτικοί σάτυροι είναι υπεύθυνοι για αυτό που γίνετε στη Συρία. Οι ίδιοι οι Σύριοι πολίτες σας κατηγορούν!
Είναι υπεύθυνοι οι δυτικοί "ηγέτες" για αυτά που γίνονται χθες και σήμερα στη Συρία. Είναι υπεύθυνοι και έχουν χέρια-πόδια  βουτηγμένα στο αίμα αθώων, στο αίμα αυτών των 4 κοριτσιών και χιλιάδων άλλων νέων που σφαγιάζονται τα τελευταία χρόνια, σχεδόν κάθε εβδομάδα, ασχέτως θρησκεύματος.

Καλό ταξίδι Sara, Rahhaf, Worod, lama....

Όπως φαίνεται ήσασταν πολύ καλές και όμορφες για την αγριότητα και την ασχήμια αυτού του κόσμου και έπρεπε να φύγετε νωρίς……. ίσως όμως είναι καλύτερα....ίσως εκεί που είστε υπάρχει ένας πραγματικά ειρηνικός και χαρούμενος πολιτισμός, γεμάτος αγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο, αυτό που πιθανός να ονειρευόσασταν μέχρι σήμερα το πρωί, λίγο πριν η φωτιά και οι λάμες τερματίσουν την αναπνοή σας ……..ένας άλλος φωτεινός πολιτισμός που δεν τον έφτιαξε άνθρωπος, γιατί αυτό που έχει φτιάξει ο άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να το αποκαλούμε πολιτισμό, είναι κάτι που δε νομίζω ότι έχει βρεθεί η κατάλληλη λέξη για να το περιγράψει....ακόμη.

Στην πορεία των εξελίξεων θα βρεθεί, αναγκαστικά αυτό θα γίνει για να καταστεί δυνατόν να υπάρξει μια έννοια αυτού που ως τώρα αποκαλούσαμε σύγχρονο δυτικό πολιτισμό, όταν θα φτάσει να ξεμακιγιαριστεί και  φανεί και στους πιο αφελείς το άσχημο πρόσωπο του.

Κοίτα τη Δύση... θα γίνει Ανατολή και μη τα ρίξεις στο Θεό….είναι μια ενδοκοσμική υπόσχεση του χθες που θα εκπληρωθεί στο αύριοcall me Rick
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours