Τη νίκη στην Συρία και την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων ανακοίνωσε την Δευτέρα από την ρωσική βάση της HMEYMIM, όπου πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Έλαβα μια απόφαση, ένα σημαντικό μέρος των ρωσικών στρατευμάτων από την Συρία επιστρέφει στην πατρίδα Ρωσία. Έχω δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του στρατού να ξεκινήσουν την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων προς τα σημεία μόνιμης παραμονής τους», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιωτικούς

«Μέσα σε δύο περίπου χρόνια, οι Ρώσοι και οι Σύροι στρατιωτικοί νίκησαν την πιο αξιόμαχη με στρατιωτικά χαρακτηριστικά ομάδα τρομοκρατών» 

«Θεωρώντας όλα αυτά, πήρα την απόφαση: Το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού συντάγματος που διαμένει στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία επιστρέφει σπίτι, στην Ρωσία. Έρχεστε πίσω με μια νίκη, επιστρέφεται στους γονείς σας, στις συζύγους σας και στους συγγενείς σας. Η Μητέρα Ρωσία σας περιμένει, φίλοι μου. Να έχετε ένα ασφαλές ταξίδι και σας ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σας»

Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια νέα επέμβαση κατά των τρομοκρατών εάν επιχειρήσουν να καταλύσουν την ειρήνη στην Συρία είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Εάν οι τρομοκράτες επιχιερήσουν ένα νέο αιματοκύλισμα θα τους κτυπήσουμε τόσο σκληρά όσο δεν έχουν κτυπηθεί ποτέ»

«Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τους θανάτους και τις απώλειες που υπέστησαν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και στην Συρία και στην Ρωσία» είπε ο Β.Πούτιν

«Αλλά αυτό δε θα μας κάνει να δέσουμε τα χέρια μας και να υποχωρήσουμε. Δεν είναι αυτό το εθνικό μας χαρακτηριστικό. Αντίθετα, αυτή η ανάμνηση θα μας δώσει επιπρόσθετη δύναμη για να εξολοθρέυσουμε το απόλυτο κακό- τη διεθνή τρομοκρατία-άσχετα υπό ποιο μανδύα κρύβεται»

«Λαμπρώς πετύχατε τον αντικειμενικό σκοπό της αντιμετώπισης των τρομοκρατών στην Συρία, ένα καθήκον που χρειάστηκε την ανάπτυξη σε μεγάλη κλίμακα, στρατευμάτων στην χώρα. Θέλω να σας συγχαρώ»

«Τα στρατεύματά μας και οι αμυντικές βιομηχανίες μας αποδείχτηκαν η ανερχόμενες δυνάμεις του ρωσικού Στρατού και του ρωσικού Ναυτικού, με υψηλή μαχητική ικανότητα. Πιλότοι, ναύτες, ειδικές δυνάμεις και μονάδες μυστικών υπηρεσιών όλων των ΕΔ, μόνάδες Δοικητικής Μέριμνας και ιατρικό προσωπικό, όπως επίσης και οι ναρκαλιευτές και οι στρατιωτικοί σύμβουλοι, ενήρησαν κατά τον καλύτερο τρόπο, όπως οι ρωσικές ΕΔ πράττουν πάντοτε, επιδεικνύοντας θάρος, αντοχή, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσετε πιστά να υπηρετείτε την χώρα και να προστατεύετα τα εθνικά μας συμφέροντα και τους πολίτες της»


Ο ίδιος ο Άσαντ τον υποδέχθηκε στην αεροπορική βάση της Λαττάκειας και ενώπιόν του έγιναν οι ανακοινώσεις Πούτιν.

Η επίσκεψη Πούτιν στην Συρία διήρκεσε μόνο μερικές ώρες και ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ, μόνο μετά την αναχώρησή του. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο ρώσος πρόεδρος βρίσκεται ήδη στο Κάιρο, ενώ θα ακολουθήσει το ταξίδι του στην Τουρκία. 


pronews.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours