Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Περιφέρειας του Κουρδιστάν (KRSC) δημοσίευσε την Τετάρτη ένα βίντεο που επιβεβαιώνει την στρατιωτική συγκέντρωση των ιρακινών δυνάμεων και των πολιτοφυλακών της Shia Hashd al-Shaabi, ένοπλη ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν, νοτιοδυτικά της πόλης Erbil.

"Η στρατιωτική συγκέντρωση του Ιράκ μέσα και γύρω από το Makhmour, στο νοτιοδυτικό Erbil, συνεχίστηκε για πάνω από μία εβδομάδα", δήλωσε το KRSC στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

 "Σε αυτή τη θέση που δείχνει το βίντεο, έχουν αναπτυχθεί τεθωρακισμένα οχήματα και Humvees."

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πλάνα από drone με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου, στην ίδια θέση: 35.77215, 43.58814.

Τη Δευτέρα, το KRSC προειδοποίησε ότι οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μια επίθεση εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων του Ιράκ, Πεσμεργκά, κοντά στον Makhmour.

"Είμαστε ανήσυχοι για τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ, κοντά στο Makhmour, νοτιοδυτικά του Erbil. Υποψιαζόμαστε ότι προετοιμάζουν επίθεση στις θέσεις των Πεσμεργκά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή.
Καλούμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ιράκ να σταματήσει τις προκλητικές στρατιωτικές της αναπτύξεις. Είναι μια σοβαρή παραβίαση του ιρακινού συντάγματος."

Την Τρίτη, οι μαχητές του ισλαμικού κράτους εκμεταλλεύτηκαν τις τρέχουσες εντάσεις μεταξύ Erbil και Βαγδάτης και ξεκίνησαν μια αντεπίθεση στην πρώτη γραμμή Makhmour-Gwer, στο βουνό Qarachukh.

Ο Sirwan Barzani, επικεφαλής της πρώτης γραμμής άμυνας των Πεσμεργκά στην περιοχή Makhmour-Gwer, δήλωσε ότι οι μαχητές του ISIS θα «εκμεταλλευτούν την αδυναμία και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων και των Πεσμεργκά», προειδοποιώντας την ιρακινή κυβέρνηση «ότι θα πρέπει να γνωρίζει αυτόν τον κίνδυνο».

kurdistan24.net


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours