Ο Ναός κτίστηκε σε ένα μεγάλο βράχο, 164 πόδια βάθος, 109 πόδια πλάτος και 98 πόδια ύψος. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μονολιθικές δομές του πλανήτη, σκαλισμένος μέσα σε ένα μεγάλο βράχο.

Πολλές αρχαίες δομές σε όλο τον κόσμο, από την Ασία μέχρι την Αμερική, μαρτυρούν τις απίστευτες γνώσεις που είχαν αρχαίοι πολιτισμοί σε διάφορους τομείς.

Αυτοί οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν απίστευτες αστρονομικές γνώσεις, για την εποχή, που τους βοήθησαν να εξελίξουν τον πολιτισμό τους, σε τομείς όπως η μηχανική και η αρχιτεκτονική.

Ο ναός Kailasa -που είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχαίους ναούς των ινδουιστών στο πλανήτη, σκαλισμένος σε βράχο, κάτι που σήμερα οι μηχανικοί δεν μπορούν καν να φανταστούν.

Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι έχουν επιβεβαιώσει ότι πάνω από 400.000 τόνοι πετρώματος έπρεπε να εξορυχτούν το οποίο θα είχε πάρει όχι χρόνια, αλλά αιώνες ανθρώπινης εργασίας. Οι ιστορικοί δεν έχουν κανένα αρχείο μιας τέτοιας τερατώδους εργασίας και εικάζουν ότι χτίστηκε σε λιγότερο από 18 χρόνια.

Χιλιάδες χρόνια πριν, οι οικοδόμοι της εποχής αυτής, ήταν σε θέση να λαξεύουν τεράστιους ογκόλιθους, μερικοί από αυτούς να ζυγίζουν πάνω από 50 τόνους και να τους μεταφέρουν στα τότε εργοτάξια προς επεξεργασία.

Η απόδειξη των προηγμένων δεξιοτήτων των αρχαίων αυτών πολιτισμών, είναι το σπίτι του Θεού Shiva, στο ναό Kailasa, που συμβολίζει το όρος Kailash.
Ο ναός Kailasa, είναι ο 16ος σε σύνολό 34 σπηλαίων που έχουν σκαλιστεί επάνω σε βράχο.

Αρχαιολόγοι και ερευνητές πιστεύουν ότι όποιος σκάλισε το κατασκεύασμα αυτό είχε παραπάνω από ένα σφυρί και ένα καλέμι.

Ο ναός Kailasa , θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους και ξεχωριστούς ναούς σε ολόκληρη την Ινδία, κυρίως λόγω του γιγαντιαίου του μεγέθους, αλλά και της αρχιτεκτονικής και γλυπτικής τους κατασκευής.


http://ewao.com

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours