Ένας ανώτερος ιρακινός στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ότι ο πόλεμος της χώρας του εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατικής ομάδας έχει τελειώσει.

Σε ανακοίνωση του το Σάββατο, ο στρατηγός Abdul-Amir Rasheed Yar Allah λέει ότι οι επιχειρήσεις καταπολέμησης των εξτρεμιστών έχουν ολοκληρωθεί μετά την ανακατάληψη και τον έλεγχο των συνόρων της χώρας με τη Συρία από τις ιρακινές δυνάμεις.Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιρακινού αξιωματικού "όλα τα ιρακινά εδάφη απελευθερώθηκαν από τις τρομοκρατικές ένοπλες ομάδες της Daesh και οι δυνάμεις μας ελέγχουν πλήρως τα διεθνή σύνορα Ιράκ-Συρίας".

Η Daesh είναι ένα αραβικό παρακλάδι του ISIS. Οι μαχητές του ISIS κατέλαβαν σχεδόν το ένα τρίτο της ιρακινής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Μουσούλης, το καλοκαίρι του 2014.

Τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, οι ιρακινές δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν στενά από τον συνασπισμό που ηγούνταν οι ΗΠΑ επανέκτησαν όλη την επικράτεια που είχαν καταλάβει οι εξτρεμιστές.... αλλά όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, η τρομοκρατική αυτή ομάδα παραμένει ικανή για τη διεξαγωγή αντάρτικου.

ynetnews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours