Τον προηγούμενο μήνα είχαμε 19 συλλήψεις Βαλκανίων τρομοκρατών του ISIS από τις αρχές του Κοσόβου.

"19 άτομα συνελήφθησαν στο Κοσσυφοπέδιο, που κατά πάσα πιθανότητα συνδέονται με το ISIS και υπάρχουν υπόνοιες ότι οργάνωναν και χρηματοδοτούσαν τρομοκρατικές ενέργειες στην επικράτεια των Βαλκανίων."

Οι συλληφθέντες είναι πολίτες της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και μουσουλμάνοι του Κοσσυφοπεδίου. 


Οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν να πραγματοποιηθούν στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του προκριματικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2018, μεταξύ Αλβανίας και Ισραήλ στο Ελμπασάν στις 12 Νοεμβρίου., ενώ η αστυνομία της Πρίστινα αναφέρει ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να κάνουν «συντονισμένη επίθεση» χρησιμοποιώντας drones, εκρηκτικά και πυροβόλα όπλα. 

Οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ως πιθανούς τρομοκρατικούς στόχους, θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου αλλά και χώρους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τα άτομα τα οποία συνελήφθησαν είναι χωρισμένα σε διάφορες ομάδες και συντονίζονται από δύο μέλη του ISIS του Κοσσόβου, τον Λαβδίμ Μουχαχερι και τον Ριντβάν Χάκιφι.

Ο Μουχαχερί και ο Χάκιφι είναι υψηλόβαθμα στελέχη του ISIS που είναι επικεφαλής των μαχητών του Κοσσυφοπεδίου και των Αλβανών ».

"Ο Αλβανός τζιχαντιστής ηγέτης του Κοσσυφοπεδίου, Ριντβάν Χάκιφι, ο οποίος ήταν επικεφαλής των στρατευμάτων του ISIS στην Falluja του Ιράκ, εργαζόταν για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν", όπως αναφέρουν μερικές πηγές.


Ο 26χρονος Αλβανός μουσουλμάνος του Κοσσυφοπεδίου, Λαβδίμ Μουχέχερι που κατάγεται από την πόλη Kacanik του Κοσσυφοπεδίου, είναι ασαφές ποια ήταν η συμμετοχή του στη Αμερικανική βάση Bondsteel στο Κόσοβο.


Bondsteel Camp


Ο Μουχαχερι ήταν επίσης ακτιβιστής της επίσημης ισλαμικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο, που είναι το ανεπίσημο πολιτικό σκέλος των αυτονομιστών Αλβανών που απολαμβάνουν ευρεία υποστήριξη από την Ουάσιγκτον. 


 Lavdrim Muhaxheri
Ο  Μουχαχερί πραγματοποίησε 2 περιηγήσεις στον πόλεμο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Πρώτη φορά, έφυγε για τη Συρία το 2012 και μετά το 2013 επιστέφει ως έμπειρος μαχητής του Ισλάμ, και εντάχθηκε στην επίσημη ισλαμική κοινότητα του Κοσσυφοπεδίου, η οποία προφανώς και τον καλωσόρισε.

Σε συνέντευξή του σε μια εφημερίδα Dita στα Τίρανα της Αλβανίας, ο Μουχαχερί είχε πει ότι αυτό που έκανε δεν ήταν τίποτα διαφορετικό από ό, τι έκαναν οι Αλβανοί κοσοβάροι τρομοκράτες (KLA) χρηματοδοτούμενοι και στηριζόμενοι από τις ΗΠΑ, στους Σέρβους του Κοσόβου.

"Είμαι κατηγορούμενος ότι έκοψα το κεφάλι ενός ανθρώπου; Δεν έκανα τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από αυτό που έκαναν οι στρατιώτες του KLA κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ανέβασα τις φωτογραφίες της οργάνωσης KLA στο Facebook ", ανέφερε ο Μουχαχερί.

Ο Μουχαχερί είναι μόνο ένα παράδειγμα του πώς οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ Αλβανοί εξεγερμένοι του Κοσσυφοπεδίου μπαίνουν στον πόλεμο σε μεγάλους αριθμούς. 

Σύμφωνα με το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας για τα Βαλκάνια, η Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και η Σαντζάκ της Σερβίας πρόκειται να γίνουν "ανεξάρτητες" χώρες και η ΠΓΔΜ θα χωριστεί στη μέση, με τη μισή κυριαρχία να προσφέρεται στους μουσουλμάνους.

"Το 1999, την παραμονή της επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Σερβία, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καλωσόρισε την Σαντζάκ ως τη χώρα που στηρίζει την οργάνωση.

Η αμερικανική πολιτική στα Βαλκάνια έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα πιστά το Σαουδαραβικό σχέδιο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει τώρα
", σημειώνει ο καθηγητής Jevtic.

Η προσφορά του Μουχαχερί στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στα Βαλκάνια δεν αποτελεί έκπληξη και αναμένεται ότι μεταξύ 300 Αλβανών τρομοκρατών του Κοσσυφοπεδίου του ISIS, ορισμένοι από αυτούς ορισμένοι έχουν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο. balkanspost.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours