Θερμό επεισόδιο έλαβε χώρα στον εναέριο χώρο της Συρίας, μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών αεροσκαφών, τα οποία επιχειρούσαν ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα αμερικανικό μαχητικό F-22 έριξε προειδοποιητικές φωτοβολίδες, (του συστήματος αναλωσίμων) και όχι πυρά βέβαια, εναντίον ρωσικών Su-25, μετά την είσοδο των τελευταίων στην περιοχή της πράσινης ζώνης, όπως έχει οριστεί μετά τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, για τη δράση στη Συρία.


Επίσημες πηγές αναφέρουν, πως τα ρωσικά αεροσκάφη αποσύρθηκαν από την περιοχή του Ευφράτη, αμέσως μετά τις βολές εναντίον τους από τα αμερικανικά μαχητικά.


Μία άλλη πηγή από τον αμερικανικό στρατό, ανέφερε πως οι παραβιάσεις της πράσινης ζώνης από τα ρωσικά αεροσκάφη ήταν πολλαπλές και είχαν μεγάλη διάρκεια, επομένως δεν μπορούσαν παρά ν’ απαντήσουν αναλόγως.

Εάν οι πληροφορίες είναι σωστές τότε πρόκειται για το δεύτερο επεισόδιο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και μάλιστα με την ίδια ακριβώς σύνθεση εμπλεκομένων: 2 F-22, 2 Su-25 και ένα Su-35S.
pronews.gr 
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours