Το αεροσκάφος Il-76 της Ρωσίας προσγειώνεται στην αεροπορική βάση Khmeimim τον Μάρτιο του 2016 (AFP)


Τεράστιες ενισχύσεις ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και του Συριακού Αραβικού Στρατού μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Hama μέσω της Deir Ezzor για να υποστηρίξουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία.

Την Τρίτη, τόσο η φιλοκυβερνητικες πηγές όσο και πηγές από την  αντιπολίτευση, ανέφεραν την άφιξη ενός μεγάλου ρωσικού μεταφορικού αεροσκάφους της εταιρίας Ilyushin (πιθανός τύπου Il-76), στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Hama, που μεταφέρει ρωσικά και συριακά στρατεύματα καθώς και βαρύ οπλισμό. Μια φιλοκυβερνητική πηγή ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον οκτώ τέτοια αεροσκάφη της εταιρίας Ilyushin προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο στης Συρίας.

Τα αεροπλάνα φορτίου είναι γνωστό ότι μεταφέρουν άνδρες και εξοπλισμό από την επαρχία Deir Ezzor, όπου οι μεγάλες πολεμικές επιχειρήσεις έχουν σβήσει με την ήττα του ISIS κατά μήκος ολόκληρης της δυτικής ακτής του ποταμού Ευφράτη.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πηγές, ο εξοπλισμός που μεταφέρθηκε στην πόλη Hama, περιλαμβάνει δεκαπέντε κανόνια πυροβολικού , 20 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς και δέκα στρατιωτικά οχήματα, όλα με ρωσικές σημαίες πάνω τους. 

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η πρόσφατη μετατόπιση των βασικών στρατιωτικών μονάδων της Ρωσίας και της Συρίας από το Deir Ezzor στην επαρχία Hama, δείχνει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν ακόμη αρκετές στρατιωτικές δυνάμεις για να σταλούν στις επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία, που αποσκοπούν στην απελευθέρωση της περιοχής από τρομοκράτες.

almasdarnews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours