Οι ιρανικές και ιρακινές δυνάμεις έχουν μεταφέρει τεράστιο αριθμό στρατευμάτων και βαρέων όπλων στη Συρία, μέσω μιας οδικής αρτηρίας που συνδέει τη Βαγδάτη με τη Συριακή πόλη Deir Ezzor και σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης.

Πριν από αρκετές ημέρες, πηγές από την αντιπολίτευση ανέφεραν ότι οι δυνάμεις του Ιρανών φρουρών της επανάστασης και ιρακινές μονάδες λαϊκής κινητοποίησης (PMU) μετέφεραν μεγάλο αριθμό ανδρών και στρατιωτικού εξοπλισμού στη Συρία μέσω του σημείου διέλευσης Al-Qaim, Abu Kamal.

Δεν δόθηκε καμία εξήγηση ή πρόσχημα για το λόγο που το Ιράν και το Ιράκ έχουν στείλει δυνάμεις στη Συρία. Πριν από μερικές εβδομάδες, οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εξασφάλισαν ένα σημαντικό τμήμα της εθνικής οδού κατά μήκος της δυτικής ακτής του Ευφράτη, που συνέδεε την πόλη Deir Ezzor (η οποία συνδέεται με τη Δαμασκό) με την Ιρακινή πρωτεύουσα της Βαγδάτης μετά από μια σειρά σημαντικών μαχών εναντίον του ISIS .


 Ως αποτέλεσμα της ανακατάληψης του στρατηγικού αυτού οδικού άξονα, οι Συριακές και Ιρακινές δυνάμεις (στις οποίες το Ιράν είναι σύμμαχος και των δύο) άνοιξαν ένα πολύ χρήσιμο χερσαίο διάδρομο μεταξύ των δύο επαρχιών - κάτι που απουσίαζε εδώ και πολλά χρόνια μετά την άνοδο και εξάπλωση του ISIS.

Η νεοσύστατη αυτή χερσαία διαδρομή χρησιμεύει για να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα μετακίνησης των δυνάμεων που καταπολεμούν το ISIS, υπό την ηγεσία της κυβέρνησης της Συρίας και του Ιράκ, σε περίπτωση που απαιτείται τέτοια δράση για ταχεία μεταφορά οπλισμού και προσωπικού.


almasdarnews.com

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours