24 κομμάτια που χωρίζουν το ολόκληρο τις μέρας…

Δύσκολος στόχος να είναι όλα τέλεια μελετημένα και προγραμματισμένα όπως τα θες κάθε μέρα…. Μα κάθε μέρα!

Οι στιγμές είναι που δημιουργούν την ομορφιά στο απροσδιόριστο!

Αν ήταν όλα τέλεια Θα βαριόσουν πολύ γρήγορα!

Σχέδια, σκέψεις, προσδοκίες, απωθημένα, παλιές λύπες που δεν Κατάφερες να ξεριζώσεις από μέσα σου!

Όλα σε μία στιγμή μπορεί να φύγουν η να γίνουν χειρότερα η να μην υπάρχεις καν για να το καταλάβεις!

Κάθε στιγμή είναι μία νέα στιγμή, ότι έγινε στο χτες δεν είναι ανάγκη να γίνει και στο σήμερα… Δεν υπάρχει ροή με κανόνες… Υπάρχει όμως Συνείδηση και συνήθεια να εκλαμβάνεις και να μεταφράζεις τις στιγμές με λάθους τρόπους!

Κάποιος μπορεί να πει ότι η μέρα πήγε στράφι επειδή μόνο μία στιγμή του χάλασε το σχέδιο…. Ξεχνά ότι η κάθε μέρα είναι σχέδια μέσα σε σχέδια για ένα μεγαλύτερο σχέδιο!

Κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι μόνο μία στιγμή έφτανε για να κάνει μία μέρα τέλεια… αυτός ίσως να έχει ενθύμηση και να βιώνει πιο αληθινά την ψευδαίσθηση!

Θυμώνουμε, κρατάμε κακίες, μισούμε, δεν συγχωρούμε…. Τραβαμε ένα τεράστιο φορτίο απο το παρελθόν σε κάθε μας στιγμή… Είναι σαν να επιλέγεις να βάζεις σε κάθε συνταγή φαγητού την παραπανίσια κουταλιά αλάτι που δεν χώνεψες ποτέ από το παρελθόν!

Μπροστά σου ένα Λιβάδι ολόκληρο από σχεδια και προσδοκίες, προσδοκίες συνήθως που της ζητάς από τους άλλους, τους άλλους που και οι ίδιοι Έχουν ξεχάσει να αφήσουν πίσω την κουτάλια που τους χάλασε κάποτε το φαγητό!

Σχέδια που μπορούν να γίνουν τέλεια Μόνο αν ξεκαθαρίσεις τις τέλειες στιγμές σου και καταφέρεις να τις βάλεις σε μία σειρά, χωρίς να έχεις μπερδέψει τα θέλω σου, τις φοβίες σου, τα πρέπει σου,… Να είσαι δηλαδή αυτός που πραγματικά γνωρίζει ποιος είναι και τι θέλει!


Μαθηματικά σίγουρο ειναι ότι οι προσδοκίες σου θα σε πληγώσουν, όχι οι άνθρωποι και σίγουρα φταιει και η κουταλιά από αλάτι που δεν θες να αφήσεις από πάνω σου!

Δεν συγχωρείς και κουβαλάς μαζί σου ένα κάρο από συναισθήματα μιας στιγμής για να μολύνεις εκατομμύρια άλλες στιγμές από το να είναι… Η Τέλεια στιγμή!

Δεν μπορείς να πετύχεις 24ωρες τέλειες και προγραμματισμένες όσο και να θες να παραμυθιασεις τον εαυτό σου… Μπορείς όμως να αλλάξεις τον τρόπο που μετράς την δόση στο αλάτι της ζωής σου και έτσι χωρίς να περιμένεις τα τέλεια και τα προγράμματα να χωρίσεις τις στιγμές σε μεγαλύτερα λιβάδια και αντί για προσδοκίες να βάλεις μέσα πράξεις και συναισθήματα γεννημένα από σένα!

Μία ώρα καλή ,μία ώρα ανιαρή, μία ώρα δύσκολη, μία ώρα ζόρικη…. Προς τη μία μεριά του λιβαδιού πάει στο λεπτό στο δευτερόλεπτο… Προς την άλλη πάει προς τη βδομάδα το μήνα το χρόνο…. Τι ακριβώς θες να σπείρεις ώστε να κινείσαι εύκολα μέσα στο λιβάδι σου;

Στα εκατομμύρια δευτερόλεπτα που θα ζήσεις για το μεγαλύτερο μέρος τους δεν θα είσαι καν εκεί να τα προσέξεις…. Δεν σε δίδαξε κανείς να σέβεσαι τον χρόνο σου… Αν είχε γίνει αυτό δεν θα δεχόσουν ποτέ να συναλλάσσεσαι με ζωγραφιστά χαρτάκια…. Στα λίγα χρόνια που θα ζήσεις που θα είναι γεμάτα από πολλές πολλές στιγμές.. Με μία πανω το αλατι μία κάτω το αλάτι… Θα είσαι εκεί να τα κρίνεις οταν τελειώνουν!

Η ελεύθερη επιλογή λέει ότι μπορείς να πας σε οποιαδήποτε μεριά του λιβαδιού κι αν διαλέξεις, μπορείς να γίνεις ένας άνθρωπος που κοιτάει και την παραμικρή λεπτομέρεια ,που καταναλώνει τα πάντα στο να εξηγήσει τα πάντα, που τα θέλει όλα σε τάξη και να γίνουν μόνο με το δικό του τρόπο, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, πού τα παίρνω όλα προσωπικά, που κρατάει η μισος , κακιά, ζήλια, που δεν το αφήνει να πάει στο διάολο Τέλος πάντων…. Ή μπορεί να γίνεις ένας άνθρωπος ο οποίος κατανοεί ότι είναι ανέφικτο να βάλεις το χάος να χορέψει ζεϊμπέκικο και να χαμογελάσεις που και η επόμενη κουτάλια που έφαγες ήταν ανεκτή στο αλάτι σου!

Μπορείς να γίνεις ένας άνθρωπος που κρατάει πάντα τα συναισθήματα από το παρελθόν χωρίς να υπολογίζει ότι οι προσδοκίες του του τα πρόσφεραν, χωρίς να υπολογίζει ότι κάθε στιγμή για όλους τους ανθρώπους είναι διαφορετική, χωρίς να υπολογίζει ότι το αλάτι της ζωής για τον καθένα μας έχει την ίδια γεύση, χωρίς να συγχωρεί, χωρίς να μαθαίνει να είναι ελεύθερος και μεγάλος,,,

Θα μπορουσες να πεις … οτι τίποτα δεν έχει σημασία,οτι τίποτα δεν είναι προσωπικό,,, οτι είναι όλα καλά ή κακά μιας καλής ή κακής στιγμής… Ότι τίποτα δεν διαρκεί ούτε η Νίκη ούτε ήττα….. Και ότι εδώ είσαι μόνο και μόνο για να εξελιχθείς εσυ και δεν έχεις καμία ευθύνη για το πόσο εξελιγμένοι είναι οι άλλοι…. Είσαι εδώ για να κάνεις για κάθε δευτερόλεπτο που περνάει αυτό που πραγματικά θέλει η καρδιά σου…. Τότε είναι που θα γινοσουν σεφ!

Αν δεν το τολμήσεις, αν δεν βάλεις πλώρη προς τα εκεί… Αναγκαστικά θα πρέπει να συνηθίσεις κάποια φαγητά να ναι και αρκετά αλμυρα!

Stranger…

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours