Τα υπόλοιπα 14 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, που προωθούσε η Αίγυπτος

Βέτο άσκησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που θα χαρακτήριζε νομικά ανεδαφική την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.


Τα υπόλοιπα 14 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος που προώθησε η Αίγυπτος, σε μία ένδειξη ότι η διεθνής κοινότητα είναι σύσσωμα αντίθετη στην απόφαση Τραμπ.

Τις ευχαριστίες του στην πρέσβη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι και τον πρόεδρο Τραμπ εξέφρασε άμεσα, με βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Η αλήθεια νίκησε τα ψέματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νετανιάχου.


Η ψηφοφορία για την Ιερουσαλήμ αποτελεί μια «προσβολή και ένας κόλαφος που δεν θα ξεχάσουμε», δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλ μετά την ψηφοφορία.

Η αναγνώριση των Ιεροσολύμων από τις ΗΠΑ έχει προκαλέσει δεκάδες διαδηλώσεις ανά τον κόσμο, ειδικά σε μουσουλμανικές χώρες, ενώ ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας απάντησε αναγνωρίζοντας την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα παλαιστινιακού κράτους.

protothema.gr

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours