Αν και τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Apple ίσως είναι μία μακρινή προοπτική, εν τούτοις έκθεση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αναφέρει πως η Apple δίνει προτεραιότητα στην τεχνολογία AR, δημιουργώντας μία ομάδα υψηλού προφίλ.

Επικεφαλής της ομάδας έχει οριστεί ο Mike Rockwell, ο οποίος κατείχε επιτελική θέση ως υπεύθυνος ομάδας Hardware και νέων τεχνολογιών στην εταιρεία Dolby. Η αναφορά έγινε από το Bloomberg επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές. Ο Rockwell εικάζεται πως αναφέρεται στον Dan Riccio, ανώτερο αντιπρόεδρο Hardware Engineering της Apple.

Την άνοιξη του 2016 η Apple πρόσθεσε δύο ακόμη επιφανείς μηχανικούς στην ομάδα του Rockwell, τον Fletcher Rothkopf - υπεύθυνος σχεδιασμού της wearable συσκευής Apple Watch και τον Tomlinson Holman, γνωστός ως ο δημιουργός του προτύπου ήχου THX.

Άλλοι μηχανικοί που εμπλέκονται λέγεται πως είναι ο Cody White, μηχανικός της Amazon's Lumberyard game engine και ο Duncan McRoberts, πρώην διευθυντής ανάπτυξης λογισμικού στην εταιρεία Meta. Πρόκειται για επιχείρηση η οποία κατασκευάζει high-end γυαλιά AR. Αξίζει να αναφερθεί πως την εταιρεία Meta, τη συνέστησε ο Rockwell καθώς η πρώην εταιρεία του Dolby, συμμετείχε στην μετοχική σύνθεση.

Δύο ακόμη μηχανικοί επαυξημένης πραγματικότητας είναι ο Yury Petroy, πρώην υπεύθυνος έρευνας Oculus της Facebook και ο Avi Bar-Zeev, εργαζόμενος στο εγχείρημα HoloLens AR της Microsoft’ καθώς και στο Google Earth.

Πολλοί απο τους υπόλοιπους μηχανικούς στο συγκεκριμένο έργο που συμπεριλαμβάνονται προέρχονται από τη συσκευή iPhone, μηχανικοί φακών κάμερας και βετεράνοι 3D animation ταινιών. Η εταιρεία σύμφωνα πάντα με αξιόπιστες πηγές, έχει ανοίξει γραφεία στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας κι έχει προσλάβει αρκετούς υπαλλήλους της εταιρείας Weta Digital, γνωστοί για τη συμμετοχή τους στον “Άρχοντα των δακτυλιδιών”, αλλά και σε πιο πρόσφατες παραγωγές όπως το “Βιβλίο της Ζούγκλας”.

Λέγεται πως πλέον η Apple έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες μηχανικούς, οι οποίοι εμπλέκονται - κάποιοι από αυτούς - και στα φημολογούμενα AR χαρακτηριστικά του επερχόμενου iPhone. Είναι εξαιρετικά απλό για παράδειγμα να επιτρέψει το λειτουργικό στους χρήστες να κάνουν ανθρώπους να πετάνε στις φωτογραφίες αλλάζοντας το βάθος πεδίου, να περιστρέφουν αντικείμενα ή να τοποθετούν εικονικά αντικείμενα όπως τα εφέ της εφαρμογής Snapchat.

Το Bloomberg επανέλαβε πως γυαλιά AR - επαυξημένης πραγματικότητας - που φημολογούνται για το έτος 2017 είναι ήδη καθ’ οδόν. Aναμένεται να συνδέονται ασύρματα με τι συσκευές iPhone για προβολή περιεχομένου από εφαρμογές όπως χάρτες ή ταινίες.

Πέρυσι ο CEO Tim Cook φέρεται να επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας προγραμματισμού AR Magic Leap, η οποία εξειδικεύεται στην ρεαλιστική απόδοση εικονικών αντικειμένων. Έχει ήδη προσλάβει τουλάχιστον έναν μηχανικό από τη συγκεκριμένη εταιρεία, τον Zevu Li ο οποίος είναι ανώτερος μηχανικός αλγορίθμων όρασης.

Για την ενίσχυση της συγκεκριμένης τεχνολογίας η Apple έχει αποκτήσει και κάποιες άλλες μικρές επιχειρήσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η εταιρεία προγραμματισμού AR Metaio και η εταιρεία flyby Media, η οποία θα δημιουργήσει το λογισμικό για την AR κάμερα.

appleinsider.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours