Μια επαφή της ιστοσελίδας the Free Thought Project ενημέρωσε την κοινότητα των Anonymous (καταθέτοντας αποδείξεις) ότι μια ισλαμική τρομοκρατική ομάδα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επιθέσεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, και φυσικά της Νέας Υόρκης.

Οι χάκερς έσπασαν εκατοντάδες λογαριασμούς που σχετίζονται με το ISIS και παρακολούθησαν αυτές τις ομάδες. Όπως λένε, οι τρομοκρατικές αυτές ομάδες επικοινωνούν μεταξύ τους στα ισπανικά, στα αραβικά και στα αγγλικά, χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή εφαρμογή Telegram. Μέλη της ομάδας hacking ~ # GhostSquadHackers είναι πίσω από αυτό το μαζικό χακάρισμα των λογαριασμών μελών του ISIS. Μια ομάδα συγκεκριμένα, που ονομάζεται το "ισλαμικό κράτος" στην εφαρμογή Telegram προώθησε εικόνες που τους δείχνουν να γιορτάζουν προγραμματισμένες επιθέσεις στη Νέα Υόρκη. Αυτές οι εικόνες μοιράστηκαν ΠΡΙΝ την αποτυχημένη απόπειρα της πρόσφατης βομβιστικής επίθεσης στην πόλη του Μανχάταν της Ν. Υόρκης.Τη Δευτέρα το πρωί ένας 27χρονος τρομοκράτης, με την επωνυμία Akayed Ullah, εισήλθε στην υπόγεια σήραγγα μεταξύ της Times Square και του τερματικού σταθμού λεωφορείων και προσπάθησε να ανατιναχθέι. Ευτυχώς κανένας από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ο Ullah κατηγορείται για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης. 

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι μετά την αποτυχία έκρηξης της βόμβας του Ullah, η πηγή μέσα στους Anonymous διαπίστωσε ότι οι ομάδες άρχισαν να μοιράζονται μεταξύ τους οδηγίες για την κατασκευή βομβών. Ενώ δεν είναι γνωστό αν αυτές οι ομάδες έχουν σχέση με τον Akayed Ullah και την επίθεση στη Νέα Υόρκη, οι πληροφορίες αυτές δεν πρέπει να αγνοηθούν.Υπάρχουν πολύ περισσότερα στοιχεία που μοιράζονται σε αυτά τα μηνύματα, αλλά το TFTP(Free Thought Project) δεν θα τα δημοσιεύσει.

Οι ~ # GhostSquadHackers δημοσίευσαν στο Twitter αυτές τις εικόνες των τρομοκρατών και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι φωτογραφίες ανεβαίνουν δημοσίως. Πριν δημοσιεύσει αυτό το άρθρο, το TFTP ενημέρωσε το τμήμα αντιτρομοκρατική υπηρεσία του NYPD και τους έχει μεταφέρει όλες τις πληροφορίες που είχαν στην διάθεσή τους.

Αυτές οι πληροφορίες δόθηκαν και στο FBI. Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες ανώνυμων χάκερς έχουν αποτρέψει τρομοκράτες. Όπως ανέφερε προηγουμένως το TFTP, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι Anonymous έχει καταστήσει σαφές το όραμά τους για να "χτυπήσουν" τα μέλη του ISIS.


Αμέσως μετά τις επιθέσεις, δεκάδες χιλιάδες λογαριασμοί κοινωνικών μέσων που συνδέονταν με το τρομοκρατικό καθεστώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Λίγο αργότερα, όπως ανέφερε το TFTP, οι χάκερς ισχυρίστηκαν ότι εμπόδισαν μια πραγματική επίθεση.

Επίσης, το 2015, το Free Thought Project ενημέρωσε για την κίνηση των Anonymous να δημοσιεύσουν έναν οδηγό για την "καταπολέμηση του ISIS Online". Η έκδοση αυτού του οδηγού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ερασιτεχνών χάκερ παγκοσμίως και τα αποτελέσματα ήταν αισθητά.

Ο οδηγός αυτός δημοσιεύθηκε σε ένα κανάλι IRC (internet relay chat) από ένα μέλος της ομάδας των χάκερ. Το μέλος δημοσίευσε τον οδηγό μαζί με το ακόλουθο μήνυμα.

"Αντί να κάθεστε αδρανείς στο κανάλι [κουβεντιάζοντας] και να μην κάνετε τίποτα, μπορείτε να επωφεληθείτε πολύ από τα διάφορα εργαλεία και τους οδηγούς που σας έχουν παρασχεθεί".

"Η συνεισφορά σας σημαίνει πολλά εμάς και σας ενθαρρύνουμε να συμμετάσχετε σε όσο περισσότερες από τις «επιχειρησιακές δραστηριότητες» μπορείτε.

Παρότι οι πιθανότητες επίθεσης του ISIS μέσα στο έδαφος των ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, τους τελευταίους δύο μήνες, έχουμε δει μια φαινομενική αύξηση των επιθέσεων στη Νέα Υόρκη.

Μετά την ήττα των τζιχαντιστών στη Συρία και με την παύση της χρηματοδότησης τους από τη CIA, το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται να προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση του με νέες επιθέσεις.

anonymous-feed.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours