Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα από τα δεκάδες σύγχρονα άρματα μάχης που παραδόθηκαν από τη Ρωσία στο στρατό της Συρίας τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, ο ρωσικός στρατός έχει παραδώσει στον Αραβικό Στρατό της Συρίας σαράντα (40) άρματα μάχης - ένα τάγμα δηλαδή από τεθωρακισμένα Τ-90.
Τα τανκς τελευταίας γενιάς, παραδόθηκαν στη Συρία μέσω ρωσικών φορτηγών πλοίων που διασχίζουν το Βόσπορο και φτάνουν στο λιμάνι της Λατάκιας. Αφού έφθασαν στη Συρία, τα Τ-90 μεταφέρθηκαν σε αποθήκες μέχρι να παραδοθούν στις μονάδες του Συριακού στρατού για να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Είναι δεδομένο ότι στην περίπτωση των εξελιγμένων αρμάτων μάχης, όπως είναι το T-90A, ανατίθενται σε ελίτ μονάδες του Συριακού Στρατού, όπως είναι η μονάδα η Tiger Forces Division.Ο ρωσικός στρατός διατηρεί το μεγαλύτερο απόθεμα αρμάτων μάχης στον κόσμο - πάνω από δέκα χιλιάδες τανκς T-72 και T-80 (τα τελευταία δεν χρησιμοποιήθηκαν από το Συριακό Στρατό). Αυτός ο αριθμός αυξάνεται όταν συμπεριλαμβάνονται παλιότερες εκδόσεις αρμάτων μάχης, όπως τα T-64 και T-62.


almasdarnews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours