«Είμαστε στον 21ο αιώνα, όχι στον Μεσαίωνα»

Στο πλευρό του Κ. Γεωργίου τάσσεται και ο δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου, που μίλησε με κολακευτικά λόγια για το γλυπτό.

«Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο Παλαιό Φάληρο» δήλωσε στο CNN Greece o δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι όσοι θέλουν να το ερμηνεύσουν ως διάβολο κινούνται εκτός των ορίων της λογικής.

«Είμαστε στον 21ο αιώνα και όχι στον Μεσαίωνα. Η τέχνη ερμηνεύεται και εκλαμβάνεται ανάλογα με τις γνώσεις του καθενός» συμπλήρωσε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι και όταν κατασκευάστηκε ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι πολλοί ήταν αυτοί που είχαν στραφεί εναντίον του έργου. «Και τώρα πληρώνουν για να τον δουν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Για αυτό αντιλαμβάνομαι ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να κρίνει τα πάντα αλλά η κρίση μιας μειοψηφίας ανθρώπων δεν μπορεί να ερμηνεύσει την τέχνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου εξήγησε, επίσης, ότι δεν έχουν φτάσει στα χέρια του οι υπογραφές που συλλέγονται για την απομάκρυνση του έργου από το σημείο. «Θα τις εξετάσω μια προς μια και θα απαντήσω» είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να του αποσταλεί μια τέτοια λίστα.


cnn.gr

- - - - - - - - - 

Είναι μεσαιωνική αντίληψη να θεωρείς το κατασκεύασμα με κεφάλι ερπετού σαν κάτι τουλάχιστον αντιαισθητικό, πόσο μάλλον να αμφισβητείς την ιδιότητα του φύλακα μιας πόλης.  

Αφού αποφεύγετε συμβολισμούς και τις έννοιες, γιατί το αποκαλείται φύλακα της πόλης. 
Εντοπίζονται ίχνη υποκρισίας προοδευτικέ παλαιοφαληριωτη Δήμαρχε.

Και αν είμαστε όλοι εμείς που αντιδρούμε χρονοταξιδιώτες από την εποχή του μεσαίωνα, φυτεμένοι στην δική σας ειδυλλιακή εποχή, που ήθη και αξίες δουλεύουν ρολόι, με μη μεσαιωνικές αντιλήψεις και νοοτροπίες, τι δουλειά έχει ένα άγαλμα-ομοίωμα προ μεσαιωνικού εποχής; 

Ποιοι ζουν στο Μεσαίωνα κ. Δήμαρχε Π. Φαλήρου;

Αν όλοι εμείς που αντιλαμβανόμαστε ότι το άγαλμα αυτό είναι σημάδι των καιρών που εναρμονίζεται απόλυτα με την κατάντια ολόκληρης της κοινωνίας, ζούμε στον Μεσαίωνα, εσείς ζείτε και κινείστε στην εποχή προ του Χριστού, αιώνες πολλούς πίσω, όταν οι ημιάγριες φυλές της Μεσοποταμίας θεωρούσαν  τέτοια και άλλα παρόμοια ομοιώματα με μεγάλα φτερά και μορφή ερπετού, σαν φύλακες της πόλης ή της χώρας τους και τα λάτρευαν, όπως κάνετε και εσείς, λέγοντας ότι είναι το σπουδαιότερο αξιοθέατο του Π. Φαλήρου.
Όχι δεν είναι, κάνεις λάθος κ.Δήμαρχε...

Το Π. Φάληρο είναι μια πανέμορφη και ιστορική περιοχή για να την ασχημαίνετε κατά αυτόν τον τρόπο.
Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί από εδώ μέσα, είναι οι μέρες σας … η εποχή…η περίοδος που το σκοτάδι νικάει το φως.


Βρήκατε σκοτάδι και κρυφτήκατε..

call me Rick 

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours