«Μαζί για την Καταλονία» ονομάστηκε η νέα πολιτική πλατφόρμα του αποπεμφθέντος πρώην προέδρου της Καταλονίας Κάρλας Πουτζντεμόν, ο οποίος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, καλεί τους Καταλανούς να κάνουν το οριστικό βήμα προς την ανεξαρτησία
Κάλεσμα προς τους Καταλανούς να κάνουν το μεγάλο βήμα προς την ανεξαρτησία της ισπανικής επαρχίας απηύθηνε ο Κάρλας Πουτζντεμόν. Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται από τον Οκτώβριο, συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα για τις περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου.

Αν θέλουμε ένα ανεξάρτητο κράτος, ας ψηφίσουμε σαν ανεξάρτητο κράτος Κάρλας Πουτζντεμόνπρώην πρόεδρος Καταλονίας

«Αν θέλουμε ένα ανεξάρτητο κράτος, ας ψηφίσουμε σαν ανεξάρτητο κράτος. Έτσι θα νικήσουμε την απαισιοδοξία, θα νικήσουμε το σκοτάδι του άρθρου 155 και θα διώξουμε το φόβο από τους δρόμους μας», είπε στο μήνυμα του που μεταδόθηκε απευθείας με δορυφορική σύνδεση στις πλατείες της Βαρκελώνης, ο Κάρλας Πουτζντεμόν.
O Πουτζντεμόν διεκδικεί την ψήφο των Καταλανών με την πολιτική πλατφόρμα «Μαζί για την Καταλονία» - Junts per Catalunya που ιδρύθηκε μετά την ρήξη μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης και την αναίρεση του καθεστώτος ανεξαρτησίας της ισπανικής περιφέρειας της Καταλονίας.

Ανήσυχοι καθώς βιώνουν μια πρωτοφανή περίοδο διχασμού και μεγάλης έντασης, οι πολίτες δεν βλέπουν κάποια λύση στο ορατό μέλλον. «Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο, ακόμη κι αν τα κόμματα που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας λάβουν απόλυτη πλειοψηφία, η ισπανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει το άρθρο 155 οπότε η κατάσταση δεν θα προχωρήσει», λέει μια 50χρονη γυναίκα.
Χωρίς κυβέρνηση αυτοδυναμίας η Καταλονία «βλέπουν» οι δημοσκοπήσεις

Λίγα 24ωρα πριν στηθούν οι κάλπες στην Καταλονία, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κοινωνία παραμένει διχασμένη. Προβλέπουν ένα κοινοβούλιο κομμένο στα δύο από το οποίο δεν θα είναι δυνατόν να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας.

gr.euronews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours