Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει να εισαγάγει υποχρεωτικά τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη φωτογράφηση όλων των αλλοδαπών πολιτών που επισκέπτονται τη Ρωσία για περισσότερο από ένα μήνα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου που ρωτήθηκε από το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών σημείωσε ότι εκκρεμεί το αντίστοιχο νομοσχέδιο. Η Ρωσία μπορεί να περιορίσει περαιτέρω τις θεωρήσεις βίζας για τους κινέζους τουρίστες στο εγγύς μέλλον.

"Αυτό το σχέδιο ομοσπονδιακού νόμου, αποσκοπεί στη βελτίωση ενός μηχανισμού για τον σωστό έλεγχο των προσωρινών διαμονών από αλλοδαπούς πολίτες που φθάνουν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έτσι που να μην απαιτείται θεώρηση της βίζας και παράλληλα να εντοπίζονται πιο εύκολα τα άτομα που αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις ή περιορισμούς εισόδου στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η νέα διαδικασία προβλέπεται να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 2019 ", αναφέρει η έκθεση.

Η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου εξήγησε ότι, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ένας αλλοδαπός που εισήλθε στη Ρωσία χωρίς θεώρηση βίζας είναι υποχρεωμένος να αναφέρει στο Υπουργείο Εσωτερικών την προσωρινή του/της διαμονή στη Ρωσική Ομοσπονδία εντός επτά εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία λήξης των 30 ημερών από την άφιξή του/της στη χώρα.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών Βλαντιμίρ Κολοκόλτσεφ δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη "κυβερνητική ώρα" στην Κρατική Δούμα, ότι το υπουργείο σχεδιάζει να εφαρμόσει τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη φωτογράφηση υποχρεωτικά για όλους τους αλλοδαπούς που εισέρχονται στη Ρωσία δίχως βίζα και που θα παραμείνουν για περισσότερο από 30 ημέρες στη χώρα. Τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι επί του παρόντος υποχρεωτικά σε περίπτωση που ένας αλλοδαπός λαμβάνει άδεια εργασίας, προσωρινή άδεια παραμονής ή άδεια παραμονής.

tass.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours