Ένα σίγουρα εντυπωσιακό αλλά και άγνωστο σε πολλούς φαινόμενο αντικρίζουμε στην Ιτέα.


Ένα drone που πέταξε πάνω από την περιοχή μας προσφέρει μια πανοραμική θέα αυτών των κρατήρων που δημιουργήθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν.

Σχηματίστηκαν πιθανότατα από βροχή μετεωριτών, δίχως όμως να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη γεωλογική δραστηριότητα, αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει μια επίσημη απάντηση για την προέλευση αυτών των κρατήρων.

Επίσης η παρουσία των Δελφών εκεί κοντά, προσφέρει και μια μυστικιστική διάθεση στο φαινόμενο, αναλογιζόμενοι το εύρος του αρχαίου αυτού πολιτισμού που άκμασε στη γύρω περιοχή.

Ο μεγαλύτερος κρατήρας βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και έχει διάμετρο περίπου εκατό μέτρα. Το θαλασσινό νερό με την πάροδο των χρόνων έχει «τρυπώσει» στα τοιχώματα του κρατήρα και με τη συνεχή διάβρωση που έχουν υποστεί, έχει δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη αλλά και ταυτόχρονα ασυνήθιστη βλάστηση.
Το ίδιο επιβλητικός είναι και ο κρατήρας που βρίσκεται στο ορεινότερο σημείο συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Στη πετρώδη περιοχή δεσπόζει ένας κρατήρας, το βάθος του οποίο είναι αδύνατο να υπολογισθεί με γυμνό μάτι. Μάλιστα, φέρει μαζί του και την χαρακτηριστική «ουρά» μήκους 150 μέτρων, ίσως από την τριβή του μετεωρίτη κατά την πρόσκρουση με το γήινο έδαφος προτού δημιουργήσει τη τεράστια χερσαία τρύπα. Στο βίντεο παρακάτω βλέπουμε αυτό το σπάνιο για τη χώρα φαινόμενο, όπως καταγράφεται από ψηλά και οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours