Τα πρόσφατα αρχεία που αποχαρακτήρισε και έδωσε στη δημοσιότητα ο Λ. Οίκος σχετικά με τη δολοφονία του Κένεντι περιλαμβάνουν ένα πολύ περίεργο έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει μυστικά σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης να αγοράσει ή να κατασκευάσει σοβιετικά αεροσκάφη για να διοργανώσουν ψευδείς πολεμικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους, δίνοντας έτσι στην Ουάσιγκτον το πρόσχημα που χρειαζόταν ώστε να πάει σε πόλεμο με τη Μόσχα ή τους συμμάχους της.

Σύμφωνα με το μερικώς αποχαρακτηρισμένο έγγραφο, μια συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου του 1962, στην οποία συμμετείχε η Special Group Augmented (SGA), μια ανώτατη διοικητική επιτροπή του Αμερικανού προέδρου Kennedy που είχε επιφορτιστεί με την ανατροπή της κυβέρνησης της Κούβας, διεξήγαγε μια συζήτηση για τις διάφορες δυνατότητες απόκτησης σοβιετικών αεροσκαφών.


Η ομάδα αυτή (SGA), αποτελείται επίσημα, απο τον Γενικό Εισαγγελέα Robert Kennedy, τον Διευθυντή της CIA John McCone, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας McGeorge Bundy και τον πρόεδρο του Γενικού επιτελείου στρατού, Lyman Lemnitzer και θα μπορούσε επίσης να συμμετέχει ο Υπουργός Εξωτερικών Dean Rusk και ο ίδιος ο Πρόεδρος Kennedy.

Το συγκεκριμένο εδάφιο του εγγράφου απαριθμεί διάφορα σοβιετικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών MiG-17 και MiG-19, καθώς και τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη Il-14 και παρουσιάζει το χρόνο και τα χρήματα που θα χρειαστούν για την αναπαραγωγή τους.

Μια άλλη επιλογή, σύμφωνα με μια ανάλυση της CIA που αναφέρεται στο έγγραφο, ήταν να προσπαθήσει να αποκτήσει τα αεροπλάνα μέσω λιποτακτών πιλότων ή την αγορά τους από χώρες εκτός Σοβιετικού Μπλοκ.

Αυτές οι τελευταίες επιλογές κρίθηκαν προβληματικές.

Το έγγραφο εξηγεί επίσης γιατί τα σοβιετικά αεροπλάνα είναι απαραίτητα  και συμπεριλαμβάνεται η ενδεχόμενη χρήση τους για να οργανωθούν ψευδείς(faulse flag) πολεμικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, έτσι ώστε για να δικαιολογηθεί αργότερα  μια αμερικανική στρατιωτική απάντηση.

Το έγγραφο αναφέρει :

"Υπάρχει μια πιθανότητα ότι τέτοια αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν  σε μια επιχείρηση σχεδιασμένη να προκαλέσει σύγχυση στα εχθρικά αεροσκάφη που θα βρίσκονται στον αέρα ώστε να πραγματοποιηθεί μια αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον εχθρικών εγκαταστάσεων ή σε μια επιχείρηση προβοκάτσια κατά την οποία τα "σοβιετικά" αεροσκάφη θα φαίνεται ότι επιτίθενται σε αμερικανικές ή συμμαχικές εγκαταστάσεις προκειμένου να υπάρξει δικαιολογία για την παρέμβαση των ΗΠΑ ."
Τέλος, το κομμάτι αυτό του εγγράφου εξηγεί ότι «εάν τα αεροσκάφη θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες συγκαλυμμένες επιχειρήσεις, θα ήταν προτιμότερο να κατασκευαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Δεν είναι σαφές εάν το έγγραφο συνδέθηκε με και την επιχείρηση Operation Northwoods, μια παρόμοιας "ευφυίας" επιχείρηση "false flag", που προτάθηκε από το Πεντάγωνο και τον αρχηγό του Γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, Lyman Lemnitzer, καλώντας τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών και στρατιωτικών στόχων των ΗΠΑ, ακόμη και βυθίσεις σκαφών με αθώους πολίτες, έτσι ώστε μετά να κατηγορήσουν την κυβέρνηση της Κούβας για τις επιθέσεις αυτές,  δικαιολογώντας έτσι έναν πόλεμο κατά της Κούβας.
Σύμφωνα με τον πολιτικό ιστορικό των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ντάλεκ, η ιδέα εντός της κυβέρνησης Κένεντι για την κατασκευή ή την απόκτηση του σοβιετικού αεροσκάφους προτάθηκε από τον διευθυντή της CIA, McCone.

sputniknews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours