Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η συμπεριφορά των ΗΠΑ στη Συρία δεν είναι σύμφωνη με τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων.
Αυτή η είδηση έρχεται εν μέσω της έντονης δυσπιστίας που νιώθουν το διάστημα αυτό οι ΗΠΑ για τη Τουρκία αλλά και της περεταίρω σύσφιξης των σχέσεων της τελευταίας με τη Ρωσία.

Ο Ερντογάν εξέφρασε τη βαθιά του απογοήτευση για τη μη συμμόρφωση των ΗΠΑ με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο θέμα της Συρίας. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κατηγορήσει την Ουάσιγκτον ότι υποστηρίζει την τρομοκρατική ομάδα Daesh και ότι δεν εκπλήρωσε την υπόσχεση της για την απομάκρυνση των συριακών κουρδικών δυνάμεων από τις περιοχές της Συρίας που απελευθερώθηκαν από τους μαχητές της Daesh.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τους τρομοκράτες στη Συρία, παρέχοντας βοήθεια στις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας (SDF), οι οποίες αποτελούνται κυρίως από Κούρδους μαχητές, που η Άγκυρα τους κατηγορεί ότι συνδέονται με το ΡΚΚ (το οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση).

theduran.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours