[Ministry of truth]

Όταν το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας άρχισε να κυριαρχεί σε τίτλους ειδήσεων σε όλα τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων του κόσμου, το 2014, υποτίθεται ότι ήταν η πιο τρομακτική και αδίστακτη τρομοκρατική ομάδα που έχει συναντήσει ποτέ η ανθρωπότητα.


Τώρα τα δελτία ειδήσεων κάνουν απλές και σύντομες αναφορές για την ήττα του ISIS, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά στις ανακαλύψεις από το συριακό στρατό αμερικανικών όπλων και εξοπλισμού που βρίσκονται στην κατοχή μελών της τρομοκρατικής ομάδας, κάτι που έχει περάσει ουσιαστικά απαρατήρητο.

Το ISIS αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το τελευταίο σημαντικό κάστρο του στη Συρία την Πέμπτη, αφού τα συριακά στρατεύματα ανακοίνωσαν τη νίκη στη περιοχή Albu Kamal.

Μια έκθεση στους "The Guardian" σημείωσε ότι "το Albu Kamal ήταν από καιρό κρίσιμος παράγοντας για τη μεταφορά των τζιχαντιστών από τη Συρία στο Ιράκ κατά τη διάρκεια της αμερικανικής κατοχής και αντίστροφα, κατά τη διάρκεια του  πολυετούς πολέμου στη Συρία".

Μια δήλωση του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι: «Οι δυνάμεις πιστές στο καθεστώς Άσαντ... έχουν προχωρήσει στην οροσειρά Albu Kamal και έχουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους την περιοχή, μετά και την οπισθοχώρηση των εναπομεινάντων μαχητών τους ISIS σε περιοχές που βρίσκονται προς το παρόν υπό τον έλεγχό τους στη γύρω περιοχή».

Αυτή η τελευταία ήττα είναι ένα μόνο παράδειγμα σε μια σειρά συγκρούσεων που έχουν ως αποτέλεσμα το Ισλαμικό κράτος να συρρικνώνεται σε μέγεθος και σε δύναμη.

Ως αποτέλεσμα, οι συριακές δυνάμεις έχουν αποκτήσει μια εικόνα για τα όπλα και τον εξοπλισμό που είχαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους όλο αυτό το διάστημα, από το ξέσπασμα του πολέμου έως τώρα.

Όταν ο Συριακός Αραβικός Στρατός απελευθέρωσε ένα άλλο οχυρό του ISIS τον περασμένο Οκτώβριο, στην πόλη Al-Mayadeen, το αραβικό δίκτυο Al-Masdar News ανέφερε ότι η απόσυρση της τρομοκρατικής οργάνωσης "δεν θα μπορούσε να είναι πιο καταστροφική για την ίδια, δεδομένου ότι άφησε ένα μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών μέσα σε αυτή την πόλη στο συριακό κυβερνείο της Deir Ezzor. "

"Από πολυβόλα μέχρι drones, ο συριακός στρατός κατάσχεσε μια μεγάλη ποσότητα όπλων σε κρησφύγετο στην πόλη Al-Mayadeen, μετά την απελευθέρωση της από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, που κατά το παρελθόν είχαν καταλάβει την πόλη", αναφέρει η έκθεση.

Μια δεύτερη έκθεση του δικτύου Al-Masdar News σημείωσε ότι η επιχείρηση στην πόλη Al-Mayadeen είχε επίσης ως αποτέλεσμα την κατάληψη "αρμάτων μάχης, Humvees, αυτοσχέδιων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και βαρέος οπλισμού" που είχαν στην κατοχή τους οι μαχητές του ISIS.

Η ιδέα ότι το Ισλαμικό Κράτος - μια τρομοκρατική ομάδα που εμφανίστηκε στην πραγματικότητα από το πουθενά- έχει πρόσβαση σε πολυβόλα, Humvees, ακόμη και σε drones θα έπρεπε να κινήσει τις υποψίες και να απαντηθούν ερωτήσεις γύρω από το ποιος εξόπλιζε την τρομοκρατική αυτή οργάνωση όλο αυτό το διάστημα με σύγχρονο οπλισμό.Μαζί με την είδηση ότι το ISIS ουσιαστικά νικήθηκε στη Συρία, έρχεται και μια έκθεση που αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και μέλη του δυτικού συνασπισμού που συμμετέχουν στον πόλεμο της Συρίας, έχουν στείλει ενα "μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων στο Κυβερνείο Deir ez-Zor προκειμένου να βοηθήσουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις επερχόμενες επιχειρήσεις. "

"Οι ΗΠΑ μας έχουν προμηθεύσει τεθωρακισμένα οχήματα, Hummer και βαρύ οπλισμό για τις επιχειρήσεις στη περιοχή της Deir ez-Zor, συμπεριλαμβανομένων και τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων, αυτόματα πολυβόλα, όπλα, όλμους, Καλάσνικοφ για ελεύθερους σκοπευτές και αρκετό ακόμη οπλισμό", δήλωσε μια ανώνυμη πηγή στο Sputnik Turkiye.

Όπως ανέφερε το δίκτυο Free Thought Project, όταν η Ρωσία και οι ΗΠΑ ισχυρίζονταν ότι εργάζονται από κοινού για την απελευθέρωση της πόλης Deir er-Zor από τους μαχητές του ISIS το περασμένο Σεπτέμβριο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κυκλοφόρησε το διάστημα εκείνο αεροφωτογραφίες των θέσεων του ISIS, όπου εκεί κανείς θα μπορούσε να διακρίνει εικόνες από εξοπλισμό που άνηκε στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ!

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Facebook, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι:


 "Οι εικόνες δείχνουν εμφανώς τις μονάδες των ειδικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών να βρίσκονται στα οχυρά που είχαν δημιουργήσει οι τρομοκράτες του ISIS."
Και δεν υπάρχουν ενδείξεις στην περιοχή αυτή από κάποια επίθεση ή μάχη ή οποιασδήποτε άλλη αεροπορικής επιδρομή των συμμάχων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, για την καταπολέμηση των μαχητών τους Ισλαμικού Κράτους..
Παρά το γεγονός ότι αμερικανικές βάσεις έχουν εντοπιστεί σε περιοχές του δρα και κινείται το ISIS,  κανένα μέσο δεν έχει ασχοληθεί για να καταγράψει τη δραστηριότητα αυτή κα να τη φέρει στη δημοσιότητα.
Και αυτό σαφώς υποδηλώνει ότι τα αμερικανικά στρατεύματα αισθάνονται ασφαλείς στις ελεγχόμενες από τρομοκρατικές ομάδες, περιοχές"
.

Παρότι η τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού ψευδοκράτους, που κάποτε κυριάρχησε στους τίτλους των ειδήσεων μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως για τις αδυσώπητες επιθέσεις του και φρικαλεότητες που προκάλεσε, αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες ήττες, εξακολουθούν να υπάρχουν αμέτρητα ερωτήματα σχετικά με το γιατί η τρομοκρατική αυτή ομάδα είχε αποκτήσει πρόσβαση σε αμερικανικά όπλα και εξοπλισμό, ποια είναι η σχέση του ISIS με τις Συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) και γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να εξοπλίζουν την SDF "κάτω από το τραπέζι", παρότι το ISIS έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά;

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours