Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μπαλάκι οι ευθύνες για τις ουρές που τόσες μέρες ταλαιπωρούν τους πολίτες, οι οποίοι, όπως διαβάσατε σε πρόσφατο άρθρο μας, οδηγούνται στο απόλυτο φακέλωμα, για το οποίο δαγκώνουν μάλιστα ο ένας τον άλλον για το λάβουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τόσο ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης όσο και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης, σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει με την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που περιμένουν στις ουρές για να βγάλουν την ηλεκτρονική κάρτα, είχαν υποστηρίξει ότι «ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Μεταφορών ήταν η όλη διαδικασία να γίνεται διαδικτυακά, ωστόσο το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, λέγοντας ότι από αυτή την πηγή τα προσωπικά δεδομένα είναι τρωτά.»

Από την άλλη μεριά όμως, η Αρχή Προστασίας Δεδομώνων Προσωπικού Χαρακτήρα διέψευσε πλήρως τους ισχυρισμούς των υπουργών, με ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι όχι μόνο δεν απαγόρευσε αλλά επέτρεψε ΡΗΤΑ την έκδοσή τους διαδικτυακά.

Μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο, λίγοι βλέπουν πως η όλη κατάσταση είναι πρόβα… «χαράγματος» για τους πολίτες, οι οποίοι δεν διστάζουν ακόμα και να χτυπήσουν ή να δαγκώσουν συνανθρώπους τους για να πάρουν, μια ώρα αρχύτερα, το πολυπόθητο ηλεκτρονικό εισιτήριο!

Κάπως έτσι θα συμβαίνει και με επικείμενα εμφυτεύματα, τα οποία θα αντικαταστήσουν ενδεχόμενα τις κάρτες και τα εισιτήρια, τα οποία χάνονται ή κλέβονται εύκολα!

Ένα είναι το σίγουρο! Μέσα σε αυτό το μπάχαλο «στρώνεται» το χαλί για τον απόλυτο έλεγχο των Ελλήνων, αρχικά όσων μένουν στις μεγαλουπόλεις!
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours