Μια δήλωση που προδιαγράφει την επερχόμενη κρίση ανάμεσα στην Τουρκία και στην βορειοατλαντική Συμμαχία έκανε ανώτατος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιαλτσίν Τοπτσού, ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της συμμαχίας προς την Άγκυρα ως «βάναυση και επαίσχυντη» δηλώνοντας ότι η παρουσία του μεγάλου τουρκικού έθνους σε αυτό το ίδρυμα το ΝΑΤΟ είναι πλέον αμφίβολη.

Αφορμή για την δήλωση το επεισόδιο που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε άσκηση του ΝΑΤΟ, στη Νορνηγία όπου ο Κεμάλ Ατατούρκ και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζονταν ως εχθροί της Συμμαχίας, κάτι που προκάλεσε την οργή την οργή της Άγκυρας φαίνεται να επανεξετάζει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.


«Ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», είπε σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν, Γιάλτσιν Τοπτσού.

«Η παρουσία του μεγάλου τουρκικού έθνους σε αυτό το ίδρυμα είναι πλέον εν αμφιβόλω», δήλωσε ο Τοπτσού, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της συμμαχίας προς την Άγκυρα στην Νατοϊκή ως «βάναυση και επαίσχυντη», όπως ανέφερε το Haberturk.

«Είδατε την ασεβή συμπεριφορά στην άσκηση του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν κάποια λάθη που γίνονται όχι από ηλίθιους αλλά μόνο από ανθρώπους της βάσης», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. «Αυτό το θέμα δεν μπορεί να κλείσει με μια απλή συγγνώμη», είπε.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία απέσυρε 40 στρατιώτες από την συγκεκριμένη άσκηση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours