2.11.2017 7.22


Θα πρέπει να αντιληφθούν μερικοί τι σημαίνει Ηλεκτρονική διακυβέρνηση/ψηφιοποίηση της ζωής μας και τον αντίκτυπο που αυτό θα έχει στην καθημερινότητά μας ακόμη και στην ίδια μας την υγεία.

Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο, παρά μέσα από ένα παράδειγμα ενός γεγονότος που έγινε πριν δύο μέρες σε νοσοκομείο του Πειραιά.

Πριν δυο ημέρες λοιπόν, μετά από μια επίσκεψη σε νοσοκομείο του Πειραιά, συνέβη το εξής.

Εκεί που καθόμουν περιμένοντας τη σειρά μου, ένα νέο παιδί μπαίνει μέσα στην είσοδο του νοσοκομείου, στα επείγοντα, από τα οποία για άλλη μια φορά δεν έλειπε ο πόνος, η δυστυχία, ο συνωστισμός, η ταλαιπωρία, οι τσακωμοί κτλ.
Μπήκε μέσα γρήγορα και κράταγε στα χέρια του μια νεαρή κοπέλα, πιθανός ήταν η κοπέλα του, η οποία ήταν λιπόθυμη.
Δεν την ακούμπησε σε φορείο απλά την πήγε κατευθείαν σε όποια πόρτα βρήκε ανοιχτή. Μετά από κάποια ώρα επιστρέφει στη Γραμματεία όπου και αρχίζει ένας διάλογος με την υπάλληλο που ήταν πίσω από τζάμι.

Και μετά ακολούθησαν φωνές και μια έντονη φραστική επίθεση του παιδιού στην υπάλληλο του νοσοκομείου. Στην αρχή δε δίνεις σημασία σε αυτά που λέγονται, συμβαίνουν συνέχεια τέτοια περιστατικά στα επείγοντα, μιας και οι συνθήκες είναι πολλές φορές πραγματικά απάνθρωπες σε μια χώρα υποτίθεται ευρωπαϊκή.

Κατά τη διένεξη όμως του νεαρού με την υπάλληλο ακούγεται το εξής.

« Η κοπέλα δεν μιλάει, δεν κουνιέται, το καταλαβαίνετε; είναι τεντωμένη και εσείς μου ζητάτε ΑΜΚΑ; Η κοπέλα είναι σε σοβαρή κατάσταση και εσείς μου λέτε για το ΑΜΚΑ της;» 

«Δεν έχει... και τώρα τι θα γίνει δηλαδή, θα την αφήσουμε έτσι;».

Οι φωνές του νέου αυτού παιδιού ευαισθητοποίησαν τρίτους, που μετά από την επέμβαση τους και τις προτροπές τους, το νοσοκομείο αποδέχτηκε να εξεταστεί η ασθενής.

Η κοπέλα πιθανός δεν ήταν από τη Ελλάδα, δεν είχε ΑΜΚΑ, ίσως δεν είχε και βιβλιάριο ασφάλισης και έπρεπε πρώτα να της φτιάξουν την καρτέλα και μετά να την εξετάσουν.

Μέχρι όμως να συμβεί κάτι τέτοιο, την κοπέλα δεν τη δέχονταν..αν είχε ΑΜΚΑ, θα την δέχονταν αμέσως.


Δεν ήταν όμως νούμερο…παρέμενε άνθρωπος.

Όπως βλέπεις, πάνω από τη ζωή είναι το νούμερο, το σύστημα.

Αυτός που πασάρει το ηλεκτρονικό εισιτήριο και σπεύδεις με βιασύνη και στήνεσαι στις ουρές για να το προμηθευτείς, σου πασάρει και το ΑΜΚΑ..και το ΑΦΜ.. και το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, τα ηλεκτρονικά διόδια, τις ηλεκτρονικές πληρωμές και αν ξεχνάω κάτι συγνώμη.

Έχεις κάτσει να σκεφτείς ποτέ, που θα έχεις πρόσβαση ένα δεν δεχτείς την ηλεκτρονική υποδούλωση; Έχεις ποτέ αναρωτηθεί εάν δεν δεχτείς να σε ελέγχει ένα απρόσωπο έξυπνο κύκλωμα που σε θεωρεί ένα από τα ...δις νούμερα που κυκλοφορούν, τι θα συμβεί; Τι θα συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση; Θα έχεις πρόσβαση στη κοινωνία; Θα μπορείς να ζήσεις εκτός αυτής; Μήπως θα θεωρείσαι τρομοκράτης-εγκληματίας έξω από την κοινωνία πρότυπο του μέλλοντος που έφτασε;

Εσύ που πανηγυρίζεις για την ηλεκτρονική προοπτική της χώρας, νιώθεις νούμερο;

Είσαι ένα 11ψηφιο νούμερο που στην καλύτερη θα γίνεις τριψήφιο;

Το σύστημα αδερφέ μου είναι έτσι δομημένο ώστε να ελέγχει, εάν ο άλλος είναι νούμερο για να τον δεχτεί ή σε διαφορετική περίπτωση, εάν δεν είναι νούμερο και είναι άνθρωπος, να τον αφήσει να υποφέρει η ακόμη και να πεθάνει..

Και αν τώρα το σύστημα αυτό έχει ακόμη τρυπούλες και παραθυράκια ,όταν σε λίγο καιρό από τώρα θα γίνουν όλα τα νούμερα ένα, σε μια έξυπνη κάρτα, σε ένα απόλυτο, απρόσωπο και ελεγχόμενο σύστημα, αυτός που δεν θα έχει η δεν θα θέλει να έχει την «κάρτα όλα σε ένα», θα πρέπει να μην έχει πρόσβαση στη κοινωνία, γιατί η κοινωνία δεν θα δέχεται ανθρώπους, αλλά νούμερα.

Η νέα κάρτα ή κάρτα πολίτη, θα εμπεριέχει όλα τα νούμερα της ζωής μας, τα οποία θα βρίσκονται κάτω από ένα τριψήφιο νούμερο, το δικό τους νούμερο και θα δηλώνει την υποταγή μας σε αυτό το νούμερο, θα επισφραγίσει την είσοδο μας στην ηλεκτρονική εποχή, θα ελέγχει και θα καθορίζει την καθημερινότητα μας και το βασικότερο, θα μας καταργήσει την οποία ελευθερία έχουμε.

Η χρήση του ΑΜΚΑ, είτε είσαι νέος, είτε είσαι γέρος, είτε έχεις δική σου δουλειά, είτε δουλεύεις για άλλον, είτε είσαι γυναίκα, είτε άνδρας... για να 
έχεις πρόσβαση στη κοινωνία, είναι υποχρεωτική και δεν είναι προαιρετική, και είναι ο προάγγελος του ελέγχου της υγείας μας, πέραν των άλλων που θα ελέγχει όταν ενσωματωθούν τα ασφαλιστικά-εργασιακά-οικονομικά-τραπεζικά στοιχεία ενός Έλληνα πολίτη σε μια κάρτα.

Η σοφία της ελληνικής γλώσσας αναφέρει τι είναι ο αριθμός ΑΜΚΑ.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΜΚΑ=ΠΡΟΑΓΓΛΕΛΟΣ
Προαναγγέλλει κάτι που έρχεται μετά από αυτό τον αριθμό, είναι το σημάδι που μας δείχνει 
προς τα που το πάνε, μας δείχνει αυτό που θα έπρεπε  ήδη να είχαμε συμφωνήσει μεταξύ μας..ώστε να μην καταφέρουν να μας γελάσουν..όμως...


Κάνε μια βόλτα στα επείγοντα οποιουδήποτε νοσοκομείου και κατέγραψε πόσος πόνος υπάρχει, πόσο πολύ υποφέρει ο κόσμος.

Και όταν υποφέρεις, είσαι ικανός να παραχωρήσεις τα πάντα, αυτό το γνωρίζουν αυτοί που πρέπει και διαμορφώνουν τις συνθήκες ανάλογα και όχι μόνο στα νοσοκομεία, αλλά σε όλες μας τις δραστηριότητες και στις καθημερινές μας συναλλαγές.
Τι καταφέρνουν με κάτι τέτοιο; Να παρακαλάμε που δεν έγινε νωρίτερα...ναι κι όμως!Και αν τώρα αναγκαζόμαστε εν γνώση μας να κάνουμε χρήση του αριθμού αυτού και δεχόμαστε να είμαστε προσωρινά νούμερα, όταν και εάν έρθει η κρίσιμη στιγμή της απόφασης και του πραγματικού διλήμματος, εάν θα γίνουμε επίσημα νούμερα ή θα παραμείνουμε άνθρωποι, με ελαττώματα μεν, αλλά άνθρωποι, θα πρέπει να έχουμε την ωριμότητα και το ψυχικό σθένος να πούμε όχι.

Αλλά για ποια ωριμότητα μιλάμε, όταν είμαστε στημένοι για ώρες και μαλώνουμε σε ουρές για να έχουμε πρόσβαση στη φυλακή τους, τσακωνόμαστε που να πάρει για το ποιος θα πρωτομπεί στη φυλακή τους!

Είναι πολύ πολύ δύσκολο να αποφύγουμε την παγίδα, είναι πραγματικά τεράστια….και κάθε ηλεκτρονική, υποτίθεται, διευκόλυνση(δηλαδή νούμερο) που αποδεχόμαστε, μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην πλήρη υποταγή και αποδοχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μας δένει μαζί της και ξέρεις είναι δύσκολο μετά να ξεφύγεις. 

Συνηθίζεις, μαγεύεσαι, εξαρτάσαι, βολεύεσαι…και άντε μετά να ξεβολευτείς..

Δεν κατηγορώ αυτούς που έχουν όλα τα νούμερα, το θέμα είναι να ξέρουμε για ποιο λόγο μας τα δίνουν και που θέλουν να το πάνε το γράμμα και αν μας δοθεί η ευκαιρία να τους τα πετάξουμε στην μούρη.

Άλλο είναι να είσαι φυλακισμένος και να κοιτάς την ώρα που θα αποδράσεις και άλλο να είσαι βαθιά μες στο μπουντρούμι και να λες ότι είσαι ελεύθερος.

Αυτά τα γράφω στο σημειωματάριο του κινητού μου, μέσα στο νοσοκομείο, μη πάει τόσος χρόνος χαμένος και με έκπληξη είδα το νούμερο ... συγνώμη, τη κοπέλα της παραπάνω ιστορίας, να περνά δίπλα μου σε ένα καροτσάκι με όρο στο χέρι, αλλά φαινόταν καλά…τυχερή αυτή η κοπέλα, το «ξεγέλασε».

Με έναν απλό, αλλά ουσιώδες παράδειγμα, καταλαβαίνει κανείς τι θα περιμένει όσους δε δεχτούν την ψηφιακή εποχή.

Υ.Γ
Παρατήρησε στα νοσοκομεία,αν τύχη και περάσεις, εύχομαι όχι και ποτέ, απλά κάνε ένα τεστ, δε ρωτάνε το όνομά σου, ούτε λένε γεια σας, καλησπέρα σας, καλήμερα...απλά με κοφτή και απόμακρη φωνή σου λένε κατευθείαν και καμιά φορά πριν μιλήσεις, "το ΑΜΚΑ σας κύριε.."

call me Rick
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours