Οι ρωσικές επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες να μετατρέψουν την παραγωγή τους για τις στρατιωτικές ανάγκες της χώρας ανά πάσα στιγμή, όπως δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε σε διάσκεψη στρατιωτικών ηγετών στο Σότσι. "Η ικανότητα της οικονομίας μας να αυξήσει τη στρατιωτική παραγωγή και τις υπηρεσίες σε μια δεδομένη χρονική στιγμή είναι μία από τις σημαντικότερες πτυχές της στρατιωτικής ασφάλειας της χώρας", δήλωσε ο κ. Πούτιν.

"Για το σκοπό αυτό, όλες οι στρατηγικές και μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας θα πρέπει να είναι έτοιμες, ανεξάρτητα από την ιδιοκτησιακό τους καθεστώς." Μια μέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος είχε μιλήσει για την ανάγκη να προλάβει να προσπεράσει τη Δύση στη στρατιωτική τεχνολογία.

"Ο στρατός και το ναυτικό μας πρέπει να έχουν τον καλύτερο εξοπλισμό - καλύτερα από αυτόν αντίστοιχα του εξωτερικού", είπε.

"Αν θέλουμε να κερδίσουμε, πρέπει να είμαστε καλύτεροι."

Από τον πόλεμο με τη Γεωργία τον Αύγουστο του 2008, που ήταν μια δύσκολη επιχείρηση,  ο ρωσικός στρατός προχώρησε σε έναν εκτεταμένο στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. 


Το γύρας του σοβιετικού εξοπλισμού έχει σβήσει δια παντός.

Υπάρχει ένα νέο καθεστώς ελέγχου και νέες δομές διοίκησης. Ο προϋπολογισμός για τις στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκε επίσης.

Φέτος, τα στρατιωτικά έξοδα θα υπερβαίνουν τα 3 τρισεκατομμύρια ρούβλια ή 3,3% του ρωσικού ΑΕΠ, ποσό ρεκόρ για τα ρωσικά δεδομένα εξοπλισμών.

Κατά τα επόμενα δύο χρόνια, οι δαπάνες προβλέπεται να μειωθούν ελαφρώς, σε περίπου 2,8% του ΑΕΠ.
Αν και ο προϋπολογισμός αυτός παραμένει κάτω από το 30% συγκριτικά με τον προϋπολογισμού του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, πολλές Νατοϊκές χώρες αυξάνουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες ως αντίδραση στη "ρωσική απειλή".

Επίσης η στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ έχει αναδιαρθρωθεί- για να αντιμετωπίσει στις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις και τις στρατιωτικές απειλές.

Τέλος, την περασμένη Δευτέρα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ηγηθεί  κάθε προσπάθειας αντιμετώπισης της «ρωσικής επιθετικότητας».

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours