[Ministry of truth]Ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου, Χαρίρι, ισχυρίζεται ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ σχεδιάζουν να τον δολοφονήσουν.

Όπως δήλωσε σε βρετανική εφημερίδα ο πρώην Λιβανέζος πρωθυπουργός:

 "Ζω σε κλίμα παρόμοιο με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε λίγο πριν από τη δολοφονία του μάρτυρα Ραφίκ Χαρίρι."[πατέρα του και πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου] 

"Έχω αντιληφθεί το σχέδιο που κάποιοι κρυφά επεξεργάζονται πίσω από τη πλάτη μου και έχει σα στόχο τη ζωή μου".

Ο Χαρίρι είπε ότι το Ιράν "χάνει την επιρροή του στις υποθέσεις του αραβικού κόσμου" και ο Λίβανος θα «αυξάνει την επιρροή του, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν» και «θα κόψει τα χέρια αυτών που θα θίξουν τα συμφέροντα του Λιβάνου».

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η παραίτηση του Χαρίρι σηματοδοτεί ένα νέο γύρο συγκρούσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο νέος «πόλεμος δια των αντιπροσώπων» που προορίζεται να αντικαταστήσει τον πόλεμο κατά του ISIS, θα έχει ένα σημαντικό στοιχείο, αυτό της τρομοκρατίας και σύμφωνα με ασφαλείς  πηγές από τη Συρία, θα είναι απειλεί για τα κράτη του Κόλπου, για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

"Η Σαουδική Αραβία έχει αρχίσει να ριζοσπαστικοποιεί τους Κούρδους , που ταξιδεύουν συνήθως ελεύθερα στη Δύση. Οι αμερικανικές ένοπλες και εκπαιδευμένες δυνάμεις στη Συρία μαζί με τις δυνάμεις των Κούρδων του Β. Ιράκ( KRG)  θα είναι το νέο έμψυχο δυναμικό της Σαουδικής Αραβίας.

Εάν κάποιος γνωρίζει την ελάχιστη συνωμοσιολογική άποψη που επικρατεί για το ISIS, τότε αναπόφευκτα θα ξέρει ότι είναι μια ομάδα εξουσιοδοτημένων αξιωματούχων Ουαχαμπιστών, οργανωμένοι και χρηματοδοτούμενοι από τη Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία παρείχε πάντα οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στο ISIS και το έχει κάνει και δημόσια, την ώρα που η διεθνής κοινότητα παρέμεινε σιωπηλή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ότι απέμεινε από το ISIS, οι ηγέτες του και οι περισσότεροι επιζώντες μαχητές του, μεταφέρονται μέσω των γραμμών SDF(Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας) σε ασφαλή καταφύγια και στρατόπεδα προσφύγων κατά μήκος των συνόρων της Ιορδανίας.

Σύριοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι αυτά τα στρατόπεδα, τα οποία δεν είναι προσβάσιμα σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ή άλλες ΜΚΟ, παρέχουν εκπαίδευση σε τρομοκράτες και επαναφέρουν σε δράση 20.000 μαχητές που επιβίωσαν από τις μάχες σε Συρία και Ιράκ.Πριν από τρεις εβδομάδες, η Ρωσία δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν αμερικανικά οχήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ISIS, εντός των περιοχών που ελέγχονται από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας(SDF).

Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία και αποδείξεις ότι το SDF και το ISIS συνεργάζονται στη Συρία.

Τις τελευταίες 60 ημέρες, η Σαουδική Αραβία άρχισε να "εξαγοράζει" ηγέτες της Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), κυρίως Κούρδων, σε μια προσπάθεια να οδηγήσει σε έναν εμφύλιο πόλεμο μέσα στη Συρία, που θα μπορεί να εμπλέξει τόσο τις ΗΠΑ όσο και τη Ρωσία.

Ταυτόχρονα προχωράει και στην αποσταθεροποίηση τόσο της Ιορδανίας, όσο και άλλων χωρών του Κόλπου,όπως επίσης και στο Ιράκ.

Η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, απαίτησαν από τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χαρίρι, να παραιτηθεί όπως και έγινε.

Είναι έντονος ο προβληματισμός στο ότι έχει προγραμματιστεί ένας πόλεμος εναντίον του Λιβάνου και του Κουρδιστάν, όπου μπορούν να δημιουργηθούν οι βάσεις για το ξέσπασμα ενός ευρύτερου πολέμου.

Ο στόχος όπως φαίνεται, και δεν είναι η πρώτη φορά, είναι να δημιουργηθεί το χάος.


Ταυτόχρονα, στο στρατόπεδο εκπαίδευσης των ΗΠΑ στο al Tanf στη Νότια Συρία, οι εναπομείναντες μαχητές του ISIS, συγκεντρώνονται από την περιοχή αυτή και μετασχηματίζονται σε μια νέα σαουδαραβική /αμερικανική «μετριοπαθή αντιπολίτευση», ώστε να ανοίξουν εκ νέου ένα μέτωπο στη νότια πλευρά της Συρίας, εκεί όπου ο στρατός της Σ. Αραβίας θα μπορεί εύκολά να αναπτυχθεί.Η Συμμετοχή των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν χτίσει μια σειρά βάσεων σε ολόκληρη τη Συρία, μια εκ των οποίων είναι στο εσωτερικό της πόλης Raqqah και ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Νοεμβρίου. Υπάρχουν επίσης βάσεις στο Rimelan, στο Hasakah Governate, το Kobani επαρχία του Aleppo και μια σημαντική βάση στο Sheddai, κοντά στα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου της Συρίας, (συμπτωματικά φυσικά).

Αμερικανικά στρατιωτικά κομβόι από την Palmyra και τον Qualamon όπως και αρκετά στρατιωτικά αμερικανικά ελικόπτερα, εντοπίστηκαν πριν μερικές ημέρες να συγκεντρώνουν τρομοκράτες, τόσο από τη Συρία όσο και από το Ιράκ.

Η "Ανατολική ομάδα λιονταριών" (συριακή ομάδα ανταρτών
στην Ιορδανία, θα οδηγηθεί υπό την επίβλεψη της πολυεθνικής δύναμης των -ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας-Αγγλίας-Ισραήλ, εναντίον της Συρίας. 

Αυτή η δύναμη των 20.000 μαχητών ,θα δημιουργήσει μια τρομοκρατική οργάνωση -ανάχωμα που θα χρησιμοποιηθεί κατά της Συρίας, αλλά και πιθανός να προχωρήσει και σε επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης και των ΗΠΑ , σύμφωνα πάντα με αξιωματούχους της Συρίας.

Ορισμένοι κούρδοι μαχητές του SDF, εντάσσονται αυτή τη στιγμή σε αυτήν την οργάνωση.

Οι Σύροι Κούρδοι, σύμφωνα με πηγές της Συρίας, εισήλθαν στη χώρα ως ριζοσπαστικοποιημένοι πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα, στο Ιράκ υπάρχουν πολιτικές κινήσεις εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού Μαλίκι και του κυβερνητικού σιϊτικού συνασπισμού.

Τα στρατόπεδα και οι συμμαχίες αναπροσαρμόζονται προετοιμάζοντας ένα νέο πόλεμο, καθώς τα απομεινάρια των έμψυχων αποθεμάτων του ISIS όπως επίσης και των ισραηλινών/ Σαουδαραβικών έμμισθων/άμισθων αντιπροσώπων τους σφαγιάζονται στα συριακά / ιρακινά σύνορα.

Η παραίτηση του Χαρίρι αποσκοπεί στην τόνωση μιας ευρείας σουνιτικής / σιιτικής σύγκρουσης, απομονώνοντας κατά αυτό τον τρόπο τη Χεζμπολάχ, στοχεύοντας αργότερα σε μια άλλη μεγαλύτερη απομόνωση, αυτή του Ιράν.


Μετάφραση από

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours