Πολύ άσχημη εξέλιξη καθώς το ΝΑΤΟ δείχνει ότι προετοιμάζεται εντατικά για πόλεμο με τη Ρωσία σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στήριξαν τα σχέδια για τη δημιουργία δύο νέων στρατιωτικών διοικήσεων για την προστασία της Ευρώπης στην περίπτωση μιας σύγκρουσης με την Ρωσία, ανοίγοντας το δρόμο για την μεγαλύτερη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εδώ και δεκαετίες.

Ταυτόχρονα, οι διαπραγματευτές του Κογκρέσου αποφάσισαν τη διάθεση του τρομακτικού ποσού των 700 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2018, περιλαμβανόμενης αύξησης κατά 2,4% σε μισθούς στρατιωτικών, της αύξησης της δύναμης των ενόπλων δυνάμεων κατά 20.000 άτομα, της προμήθειας 90 μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 και της προμήθειας ενός τρίτου σκάφους παράκτιου αγώνα.

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συμφώνησαν στην δημιουργία μιας Ατλαντικής διοίκησης και μιας διοίκησης υλικοτεχνικής υποστήριξης για την ταχύτερη αντίδραση σε απειλές ενάντια στην Ευρώπη, τόνισαν αξιωματούχοι.

«Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την υπερατλαντική συμμαχία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε μια συνέντευξη Τύπου.

«Αφορά το πώς να μετακινούμε δυνάμεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πώς να μετακινούμε δυνάμεις στην Ευρώπη».

Οι δαπάνες δεν πρόκειται να συζητηθούν έως το 2018, αλλά οι νέες δύο περιφερειακές βάσεις συγκεντρώνουν ευρύτερη στήριξη.


Η Γερμανία είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει τη διοίκηση υλικοτεχνικής υποστήριξης, όπως ανέφεραν διπλωμάτες, με δεδομένη την στρατηγική της τοποθεσία, επιτρέποντας την ταχεία μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού σε περίπτωση μιας πολεμικής σύρραξης.

Ναυτικές χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ μπορεί να φιλοξενήσουν το ατλαντικό αρχηγείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση μέχρι στιγμής.

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν επίσης την χορήγηση όπλων κυβερνοπολέμου σε ανώτατους διοικητές για την χρήση τους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές, ανέφεραν αξιωματούχοι, επιτρέποντας ενδεχομένως για πρώτη φορά στη Συμμαχία να δρα ενάντια σε χάκερς.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν ακάθεκτες με τα σχέδιά τους να στρατιωτικοποιήσουν την Αρκτική , ανοίγοντας ξανά παράλληλα το μέτωπο της Α.Ουκρανίας.

Οι στρατηγικοί στόχοι των ΗΠΑ στην Αρκτική είναι, η εξασφάλιση των δυνητικών ενεργειακών πόρων που βρίσκονται στην περιοχή, και η διατήρηση της στρατιωτικής υπεροχής πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο.

Παρά το γεγονός ότι η απειλή της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των αρμοδιοτήτων της Αρκτικής παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, οι Ρώσοι θα πρέπει να εξετάσουν τις επιπτώσεις της απόφασης του ΝΑΤΟ να στρατιωτικοποιήσει την περιοχή με δύο νέες διοικήσεις , υπό το φως των νέων κοιτασμάτων.
Συνέχεια εδώ pentapostagma.gr
 .
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours