Βγαίνουν τα όπλα στην Καταλονία μετά το διάγγελμα του Βασιλιά Φιλίππου του 6ου. Μοιραίος ο Ραχόι θα δεί την χώρα του να διαμελίζεται. Οι Καταλανοί εκπονούν ήδη επιχειρησιακό σχέδιο υπεράσπισης του Κράτους τους ενώ η Αστυνομία θα φέρει πλέον θανατηφόρο οπλισμό.

Με τις δύο πλευρές να μην κανουν πίσω και τον Ραχόι να επιμένει στην κρατική τυφλή βία το μίσος κυριαρχεί.

Στρατιωτικές δυνάμεις της Μαδρίτης είναι έτοιμες να ενισχύσουν την ισπανική αστυνομία και Εθνοφρουρά.

Η Καταλονία διαθέτει μόνο την Αστυνομία της. Αν φτάσουμε στο σημείο ένοπλης αντιπαράθεσης, θα θρηνήσει δεκάδες νεκρούς.

Την σκληροτράχηλη δύναμη ταχείας αντίδρασης, με αποστολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ, στέλνει η Μαδρίτη στην Καταλονία προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις της Εθνοφυλακής και της Αστυνομίας ενόψει της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της περιφέρειας.

Η δύναμη ταχείας αντίδρασης του ισπανικού Στρατού, αναχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά ομάδες και με διαφορετικές ώρες φτάνοντας το πρωί στο στρατόπεδο Santa Eulalia de Sant Boi de Llobregat το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Βαρκελώνη.

Παράλληλα η μονάδα εκστρατείας AALOG 41 στέλνει υλικό για όλες τις μονάδες που βρίσκονται στην Καταλονία και τις οποίες ο πρόεδρος της περιφέρειας Κάρλες Πουτζντεμόν έχει κατονομάσει ως «κατοχικές δυνάμεις» και ότι «πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα την Καταλονία».

Η μονάδα έχει ως έδρα της τη Σαραγόσα και στέλνει τις ενισχύσεις της στη μονάδα επιμελητείας που εδρεύει στο Sant Boi de Llobregat στην Βαρκελώνη προκειμένου να ενισχύσει με τη σειρά του τις υπόλοιπες μονάδες των ισπανικών αρχών και του Στρατού.

Η εκστρατευτική μονάδα AALOG 41 ξεκίνησε την αποστολή ενισχύσεων στην Καταλονία στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης μια ώρα σχεδόν μετά από τότε που έγινε γνωστό ότι ο Βασιλιάς Φίλιππος θα προχωρούσε σε διάγγελμα προς τον ισπανικό λαό. Όπως έγινε γνωστό οι διοικητές της μονάδας έδωσαν εντολή για αναχώρηση τουλάχιστον 20 στρατιωτικών φορτηγών με προμήθειες για την Καταλονία.

Η μονάδα ήταν ήδη σε ετοιμότητα μια εβδομάδα πριν, με εντολές να είναι έτοιμοι για ανάπτυξη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η AALOG 41 έχει αναπτυχθεί στο παρελθόν σε μέρη όπως το Αφγανιστάν, το Λίβανο, το Κόσσοβο, τη Βοσνία, και το Ιράκ.

Οι πρώτοι νεκροί όμως θα σημάνουν και το τέλος της σημερινής μορφής της Ισπανίας.

Ο Β. Πούτιν εξέφρασε πριν ανοικτά την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στην Καταλονία και ολόκληρη την Ισπανία μετά την ψηφοφορία για την ανεξαρτησία.

Τα πράγματα είναι πολύ –πολύ επικίνδυνα για ολόκληρη την Ευρώπη.

Βίντεο απο την μεταφορά ισπανικών στρατιωτικών οχημάτων


pentapostagma.gr 
catalannews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours