Το 1950, ένας άντρας με "παράξενες" φαβορίτες και μούσι και βικτοριανή ενδυμασία εμφανίστηκε ξαφνικά στην Times Square της Νέας Υόρκης.

Οι μάρτυρες είπαν ότι έμοιαζε να είναι τρομαγμένος και ένα λεπτό αργότερα, χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και σκοτώθηκε. 
Οι υπεύθυνοι του νεκροτομείου που μεταφέρθηκε, έψαξαν τα ρούχα του και βρήκαν τα ακόλουθα αντικείμενα στις τσέπες του:

  • Ένα χάλκινο νόμισμα αξίας 5 σεντς, που φέρει σε σφραγίδα το όνομα ενός σαλούν, το οποίο ήταν άγνωστο, ακόμη και σε ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής.
  • Μια απόδειξη για τη φροντίδα ενός αλόγου και αποδεικτικά μεταφοράς του αλόγου από έναν στάβλο στη λεωφόρο Lexington που δεν περιλαμβανόταν σε κανένα βιβλίο διευθύνσεων.
  • Περίπου 70 δολάρια σε παλιά τραπεζογραμμάτια
  • Επαγγελματικές κάρτες με το όνομα Rudolph Fentz και μια διεύθυνση στην Fifth Avenue στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
  • Ένα γράμμα που εστάλη σε αυτή τη διεύθυνση, τον Ιούνιο του 1876 από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.
Κανένα από αυτά τα αντικείμενα δεν έδειχνε αλλοιωμένο..

Ο επικεφαλής Hubert V. Rihm του Τμήματος Αγνοουμένων του NYPD προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να ταυτοποιήσει τον άνθρωπο αυτόν.

Διαπίστωσε ότι η διεύθυνση στην λεωφόρο Fifth Avenue , ήταν η έδρα μια επιχείρησης.

Ο τότε ιδιοκτήτης του οικήματος στην διεύθυνση αυτή, δεν γνώριζε τον Rudolph Fentz. Το όνομα του Fentz δεν συμπεριλαμβανόταν στα καταχωρημένα ονόματα της περιοχής, τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν υπήρχαν πουθενά και κανείς δεν είχε αναφέρει ότι τον αναζητούσε.

Ο Rihm συνέχισε την έρευνα και τελικά εντόπισε τον όνομα Rudolph Fentz jn. σε έναν τηλεφωνικό κατάλογο του 1939.

Ο Rihm πήγε και μίλησε στους κατοίκους της πολυκατοικίας στην αναγραφόμενη διεύθυνση που εντόπισε τον Fentz Jr. και οι ένοικοι τον περιέγραψαν ως έναν άνθρωπο περίπου 60 ετών, που δούλευε εκεί κοντά. Μετά από λίγο διάστημα, το 1940 μετακόμισε σε μια άγνωστη για αυτούς τοποθεσία.

Έπειτα, σε επαφή που είχε μια τράπεζα, ο Rihm πληροφορήθηκε ότι ο Fentz πέθανε πέντε χρόνια πριν,to 1945, αλλά η γυναίκα του ήταν ακόμα ζωντανή και ζούσε στη Φλόριντα.

Ο Rihm ήρθε σε επαφή με την χήρα του Fentz jn και έμαθε ότι ο πατέρας του συζύγου της είχε εξαφανιστεί το 1876 σε ηλικία 29 ετών. Είχε φύγει από το σπίτι για βραδινή βόλτα και δεν επέστρεψε ποτέ.

Η ιστορία δημοσιεύθηκε αρκετές φορές στη δεκαετία του '70 και του '80 ως πραγματικό γεγονός, μέχρι το 2000, αφού το ισπανικό περιοδικό «Más Allá» δημοσίευσε μια αναπαράσταση των πιθανών γεγονότων σε μια έκθεση, όταν ένας ειδικός ερευνητής, ο Chris Aubeck, διερεύνησε την ιστορία για να ελέγξει κατά πόσο είναι αληθινή.

Η έρευνά του τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι και τα γεγονότα της ιστορίας εφευρέθηκαν και όλα ήταν φανταστικά, αν και δεν μπορούσε να βρει την αρχική πηγή που διέδωσε αυτή την ιστορία.

Ο πάστορας George Murphy ισχυρίστηκε το 2002 ότι η αρχική πηγή προέρχεται είτε από ένα ανθολόγιο επιστημονικής φαντασίας του Robert Heinlein το 1952 με τίτλο «Tomorrow, The Stars» ή το περιοδικό Collier στις 15 Σεπτεμβρίου 1951.

Ο πραγματικός συγγραφέας, ήταν ένας γνωστός συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, ο Jack Finney (1911 -1995), και ο χαρακτήρας του «χρονοταξιδιώτη» Fentz ήταν μέρος μιας σύντομης ιστορίας τρόμου, η οποία δημοσιεύθηκε στην πρώτη έκδοση του περιοδικού Collier το 1951.

Αυτό σήμαινε ότι ο φανταστικός χαρακτήρας και η πηγή από όπου προέρχεται η ιστορία τελικά εντοπίστηκαν… ή έτσι σκέφτηκαν μερικοί.

Κανένα αντίγραφο της συγκεκριμένης ιστορίας δεν έχει βρεθεί ποτέ, και ο Finney πέθανε προτού να μπορέσει να λύσει τον γρίφο.

Μετά από μερικά χρόνια, το 2007 ένας ερευνητής που εργαζόταν για το τότε πρακτορείο Ειδήσεων του Βερολίνου, εντόπισε μια ιστορία σε μια εφημερίδα από τον Απρίλιο του 1951, όπου αναφερόταν η ιστορία σχεδόν όπως αναφέρεται σήμερα.

Αυτό το άρθρο της εφημερίδας είχε τυπωθεί περίπου 5 μήνες πριν την αρχική πηγή της ιστορίας! Αυτό που είναι ακόμη πιο ξέφρενο, είναι ότι αρκετοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν βρει στοιχεία του πραγματικού Rudolph Fentz, που αποδεικνύουν ότι εξαφανίστηκε σε ηλικία 29 ετών το έτος 1876.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours