Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων οι εορτασμοί της Ημέρας του Κολόμβου στην Αμερική θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων, καθώς η ριζοσπαστική αριστερή τρομοκρατική οργάνωση (ANTIFA), ανακοίνωσε μια πανεθνική εκστρατεία για την καταστροφή των αγαλμάτων-μνημείων του Χριστόφορου Κολόμβου κατά τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν στην αργία της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την PJ Media, τουλάχιστον πέντε αγάλματα του Χριστόφορου Κολόμβου έχουν ήδη βανδαλιστεί στην πόλη της Νέας Υόρκης τις τελευταίες εβδομάδες, με βάση τις εκθέσεις της οργάνωσης Far Left Watch.

Σε ένα περιστατικό τον περασμένο μήνα, μια ομάδα διαδηλωτών βανδάλισε ένα παλαιό άγαλμα ενός και πλέον αιώνα, του Χ. Κολόμβου και βρέθηκαν τα χέρια του αγάλματος βαμμένα με κόκκινη μπογιά και στη βάση του έγραψαν με σπρέι «Το μίσος δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό» και “#something is coming” (κάτι έρχεται).Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό που έρχεται, φαίνεται να είναι μια συντονισμένη εκστρατεία για την καταστροφή ή τον βανδαλισμό των μνημείων του Κολόμβου σε ολόκληρη τη χώρα, την Ημέρα της εθνική εορτής του Χ. Κολόμβου στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η αντιφασιστική ομάδα Revolutionary Abolitionist Movement (RAM) με έδρα τη Νέα Υόρκη προέβη σε μια ανακοίνωση την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, καλώντας και τις υπόλοιπες ομάδες Antifa σε εθνικό επίπεδο να "διακοσμήσουν" τα αγάλματα στις γειτονιές τους.

Σύμφωνα με το Far Left Watch, η RAM είναι "μια εξαιρετικά μαχητική ομάδα που υποστηρίζει τη βίαιη ανακατανομή της περιουσίας" όπως επίσης και την "κατάργηση του φύλου άνδρας-γυναικά".
Η RAM δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο «Κατά την Ημέρα του Κολόμβου» στην ιστοσελίδα Antifa It's Going Down, παρουσιάζοντας τα κατεστραμμένα μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα με τις ασπρόμαυρες υπογραφές της οργάνωσης

"Οι γραμμές μάχης έχουν σχεδιαστεί και οι λευκοί υπερασπιστές έχουν εντοπιστεί", γράφει η ομάδα RAM σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα. "Λευκά εθνικιστικά αγάλματα καταρρέουν σε όλες τις ΗΠΑ καθώς η συλλογική μας επαναστατική δράση αναπτύσσεται."

Ενώ μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει τις εορτές που τιμούν τον Χριστόφορο Κολόμβο, η RAM αποκαλούσε την Ημέρα του Κολόμβου, στις 9 Οκτωβρίου, "μια από τις πιο άσχημες εθνικές επετείους" του έτους.

Η αντιφασιστική ομάδα καλεί τους υποστηρικτές της λέγοντας ότι "Ζητάμε ομάδες να διακοσμήσουν » τις γειτονιές τους, όπως αυτές θα κρίνουν απαραίτητο: να κάνουν grafiti στους τοίχους, να κολλήσουν αφίσες, να υψώσουν πανό κ.λπ.

"Στις 9 Οκτωβρίου, βάλτε μια εικόνα της δράσης σας στα κοινωνικά μέσα και χρησιμοποιήστε τα παρακάτω hashtags. Με αυτές τις ενέργειες πολλαπλασιασμένες σε όλη τη χώρα, θα καταστήσουμε σαφές ότι οι επαναστάτες θα σταθούν πάντα στο πλευρό των αυτόχθονων Αμερικανών".

Η αναρχική οργάνωση ενθάρρυνε τους υποστηρικτές της να καταγράφουν και να δημοσιοποιούν μέσω Twitter τα εγκλήματά τους, χρησιμοποιώντας τα hashtags # FuckColumbusDay και #DestroyColonialism.Η ημέρα του Χ. Κολόμβου είναι μια αμφιλεγόμενη αμερικανική γιορτή που εορτάζει την άφιξη του Χ. Κολόμβου στην Αμερική στις 12 Οκτωβρίου του 1492.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours