Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να είναι έτοιμος να δράσει και να αγωνιστεί ενάντια στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας, παρόλο που δεν υπάρχουν "επιλογές άνευ κινδύνου", προειδοποίησε ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατού.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ, κ. Milley, κατέστησε σαφές ότι η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση σχετικά με το πώς θα διαχειριστεί την πιθανότητα ενός πολέμου με την Βόρεια Κορέα .

Η ένταση αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει ότι ο 25ετές διάλογος απέτυχε και ότι μόνο "ένα πράγμα" θα λειτουργήσει εναντίον του Kim Jong-Un. 

Οι έντονες απειλές του Αμερικάνου προέδρου το τελευταίο διάστημα, έχει επιδεινώσει τον φόβο ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου , με πολλούς να καλούν τον πρόεδρο να σταματήσει τα "τρομακτικά" του tweets.

Όμως ο Αμερικανός στρατηγός κατέστησε σαφές ότι ο στρατός του είναι έτοιμος να δράσει στη Βόρεια Κορέα - και υπάρχει ένα γρήγορο χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτό μπορεί να συμβεί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες στην Ουάσιγκτον, ο κ. Milley δήλωσε: "Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο θα είναι τρομακτικός από οποιαδήποτε άποψη, κανείς δεν αμφιβάλει γι 'αυτό."

Θα ήταν φρικτό, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό , αλλά και ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που θα χτυπήσει το Λος Άντζελες ή τη Νέα Υόρκη θα ήταν και αυτό εξίσου φρικτό.

"Δεν υπάρχουν καλές και εύκολες επιλογές, δίχως ρίσκο, κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο και εξαιρετικά επικίνδυνο.

Και κανείς δεν πρέπει να υποτιμά αυτήν την κατάσταση."

Η τελική απόφαση για την πορεία των ενεργειών θα γίνει από τους εκλεγμένους και αρμόδιους χάραξης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και όχι από τον στρατό.Ωστόσο, ο κ. Milley δήλωσε ότι τα στρατεύματά του είναι ανα πάσα στιγμή έτοιμα να αναλάβουν δράση, προσθέτοντας ότι «υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα» για κάτι τέτοιο, δεδομένου της ταχείας ανάπτυξης του πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.

Και πρόσθεσε ότι : "Η απόφαση αυτή θα ληφθεί από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής". Δεν είναι αόριστο χρονικό διάστημα. Και θα υπάρξουν αποφάσεις, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό ».

Τα σχόλιά αυτά έρχονται την ώρα που ο ανώτατος Αμερικανός στρατηγός του κ. Trump διέταξε τον αμερικανικό στρατό να « είναι έτοιμος »για πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα.

Ο στρατηγός Τζέιμς «Mad Dog» Mattis προειδοποίησε ότι είναι αδύνατο να προσεγγίσουμε ποιο θα είναι το μέλλον αυτής της κρίσης, αλλά παρότρυνε τα αμερικανικά στρατεύματα να προετοιμαστούν για μια αντιπαράθεση με το καθεστώς του Kim Jong-Un. 
Όπως δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή γίνεται μια διπλωματική προσπάθεια επιβολής οικονομικής κυρώσεων για να προσπαθήσουμε να απομακρύνουμε τη Βόρεια Κορέα από αυτό το επικίνδυνο μονοπάτι."

Τώρα τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον; Ούτε εσείς, ούτε και εγώ μπορώ να πω ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να πει με σιγουριά ο αμερικανικός στρατός. "Και πρέπει να είστε και εσείς έτοιμοι να διασφαλίσετε τις στρατιωτικές επιλογές τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρός μας στην περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο".


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours