Ένας βρετανός δημοσιογράφος έλαβε μια ανώνυμη κλήση 25 λεπτά πριν τη δολοφονία του John F Kennedy, κατά την οποία ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να καλέσει την αμερικανική πρεσβεία.Η τηλεφωνική αυτή κλήση έγινε στο αγγλικό πρακτορείο ειδήσεων Cambridge News στις 22 Νοεμβρίου του 1963 και παρακινούσε τον δημοσιογράφο να καλέσει τηλεφωνικά την πρεσβεία της Αμερικής για "μια μεγάλη είδηση". Ένα υπόμνημα που γράφτηκε στον διευθυντή του FBI από τον αναπληρωτή διευθυντή της CIA, περιγράφει τις λεπτομέρειες της περίεργης κλήσης.

Μετά την έκτακτη είδηση για το θάνατο του Κένεντι, ο δημοσιογράφος πληροφόρησε τις βρετανικές αρχές για το τηλεφώνημα, οι οποίες στη συνέχεια ενημέρωσαν τις αρχές των ΗΠΑ.

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά το θάνατο του Αμερικανού Προέδρου, το σημείωμα αναφέρει: "Η Βρετανική Υπηρεσία Ασφαλείας (MI5) ανέφερε ότι στις 18:05 GMT στις 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ανώνυμη τηλεφωνική κλήση στο Cambridge της Αγγλίας στον πιο έμπειρο δημοσιογράφο του Cambridge News.

"Ο άγνωστος είπε στον δημοσιογράφο του Cambridge News ότι θα πρέπει να καλέσει την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο για κάποια «μεγάλα νέα» και στη συνέχεια έκλεισε το τηλέφωνο ".
Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του προέδρου, ο δημοσιογράφος ενημέρωσε την αστυνομία του Cambridge για την ανώνυμη κλήση και η αστυνομία ενημέρωσε την βρετανική μυστική υπηρεσία MI5.

"Το σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση αυτή είναι ότι η κλήση έγινε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της MI5, περίπου 25 λεπτά προτού δολοφονηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο δημοσιογράφος του Cambridge δεν είχε λάβει ποτέ παρόμοια κλήση κατά το παρελθόν και η MI5 δηλώνει ότι είναι γνωστός σε αυτούς ως ένας σωστός και έμπιστός άνθρωπος, δίχως να έχει παρατηρηθεί κάτι ύποπτο σε αυτόν».

Ο Κένεντι δολοφονήθηκε ενώ η αυτοκινητοπομπή του περνούσε από το Ντάλας των ΗΠΑ, το Νοέμβριο του 1963.


Lee Harvey Oswald

Ο Lee Harvey Oswald, ένας πρώην Αμερικανός ναυτικός, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του, αλλά ο ίδιος Oswald πυροβολήθηκε δύο ημέρες αργότερα από τον Jack Ruby.Η στιγμή της δολοφονίας του Oswald από τον Jack Ruby.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours