Το ISIS σχεδιάζει μια «νέα 9/11» και στην προσπάθειά του αυτή δε θα διστάσει να καταρρίψει και να ανατινάξει αεροπλάνα, ώστε να προκαλέσει την μέγιστη δυνατή καταστροφή, σύμφωνα με την επικεφαλής της εσωτερικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τράμπ, Elaine Duke.Οι τρομοκράτες του ISIS, διενεργούν επί του παρόντος επιθέσεις με φορτηγά - όπως η τελευταία επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου - με σκοπό να κρατήσουν τα μέλη τους "ζεστά", μέχρι να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για ένα νέο «μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα».

Η κ. Elaine Duke, υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αναφέρει ότι το σχέδιο των τρομοκρατών είναι να προκαλέσει και πάλι τις φρικαλεότητες του 2001, όπου τέσσερα αεροπλάνα καταλήφθηκαν από την Αλ Κάιντα, δύο εκ των οποίων συνετρίβησαν στους βόρειους και νότιους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Μιλώντας στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, η κ. Duke δήλωσε: «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις, είτε πρόκειται για το ISIS είτε για άλλες εξίσου βίαιες , θέλουν να προκαλέσουν ανάλογο χάος όπως έκαναν στις 9/11 στην Αμερική.

"Εντούτοις, πρέπει να διατηρήσουν την οικονομική τους ρευστότητα, να κρατάνε αμείωτο τον φόβο και τον τρόμο στον πληθυσμό και για να γίνει αυτό θα πρέπει να κρατήσουν τα μέλη της οργάνωσης «ζεστά», γι’ 'αυτό και χρησιμοποιούν μικρές επιθέσεις και είναι ευτυχείς που σχεδιάζουν μικρές τρομοκρατικές επιθέσεις". Και συνεχίζει: "Η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας είναι ο πρώτος τους στόχος και έτσι μια επίθεση με βαν ή μια επίθεση με όπλα, προκαλεί τρόμο και συνεχίζει να τρομάζει τον κόσμο - αλλά δεν σημαίνει ότι τέτοιες επιθέσεις αποτρέπουν του τρομοκράτες να σχεδιάζουν κάτι μεγαλύτερο, όπως την κατάληψη ενός μεγάλου αεροσκάφους.

Η κ. Duke πρόσθεσε ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα φορητό υπολογιστή για να ανατινάξουν ένα αεροσκάφος - και είναι μόνο μία από τις πολλές απειλές που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρίες.

"Έχουμε εργαστεί επάνω σε μερικά ισχυρά μέτρα για τα οποία δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Προσπαθούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι μακριά από τις ΗΠΑ και αυτό στρέφεται εναντίων των τρομοκρατών που ζουν σε ασφαλή καταφύγια ή στα σπίτια τους".

Έχουμε κάποιες τρομοκρατικές ομάδες που παρακολουθούμε και οι οποίες μετακινούνται μετά και την ανακατάληψη της Raqqa και αν μπορέσουμε να τους κρατήσουμε σε μια διαρκή κίνηση, θα έχουν λιγότερο χρόνο να καθίσουν και να προετοιμάσουν τον σχεδιασμό μιας μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης."

Η Αμερικανίδα υπουργός κάλεσε επίσης τις αρμόδιες εταιρίες διαδικτύου να ενεργήσουν ταχύτερα ώστε να απομακρυνθεί η OnLine προπαγάνδα που τροφοδοτεί τον εγχώριο εξτρεμισμό στις ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία θα προωθήσουν το θέμα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της G7 αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε η κ. Duke σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό Υπουργό Εσωτερικών Amber Rudd.

«Υποθέτω ότι θα μπορούσα να αναφέρω ότι η προπαγάνδα των τρομοκρατών οργανώσεων το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο, ήταν αυξημένη», δήλωσε η Αμερικανίδα Υπουργός, η οποία χαρακτήρισε την τρομοκρατική απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες παρόμοια με τις ημέρες λίγο πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου.

Ενημέρωσε επίσης ότι, όσοι στράφηκαν στην τρομοκρατία μέσω προπαγάνδας δημιούργησαν μεγαλύτερο πρόβλημα από τον συγκριτικά μικρό αριθμό μαχητών-τρομοκρατών που επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Ο αριθμός των μαχητών του Isis που έχουν επιστρέψει την χώρα μειώνεται," είπε. "Ο αριθμός των βίαιων εξτρεμιστών μέσα στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι από τους οποίους εμπνέονται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις μέσω διαδικτύου, αυξάνεται".Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours