14/10/2017 12.40 am

Είναι αλήθεια ότι όσο προχωράς ανακαλύπτεις πολλά στραβά και παράξενα.

Παράξενο είναι και το παρακάτω όχι τόσο γιατί είναι απλά μια θεωρία που μεταφέρεται γραπτώς αλλά γιατί μπορείς και εσύ με τα μάτια σου να πας και να δεις αυτά που θα πούμε παρακάτω.

Πάμε ένα ταξιδάκι στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων..

Η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων είναι η Μανίλα και είναι μια περιοχή που συχνά πυκνά μας απασχολεί με μεγάλες καταστροφές συνήθως φυσικές, όπως πλημμύρες, κατολισθήσεις και ισχυρότατους σεισμούς. Στην κατηγορία φυσικών καταστροφών οι Φιλιππίνες και ειδικά η πρωτεύουσα της χώρας, η Μανίλα, διατηρεί την θέση νο3 παγκοσμίως όσον αφορά την επικινδυνότητα να ξεσπάσει μια ισχυρή φυσική καταστροφή.

Κάθε χρόνο σχεδόν, ανεξαρτήτως μήνα ή εποχής, η χώρα αυτή αντιμετωπίζει φονικές πλημύρες, που πέραν από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές καταστρέφει και τις περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων Φιλιππινέζων.

Θα βγούν πολλοί και θα πουν, εντάξει είναι περιοχές που τις διασχίζουν τα ποτάμια και το κλίμα εκεί προσφέρεται για συνεχείς βροχοπτώσεις, οπότε δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο…

Εντάξει...δεκτό...συνεχίζουμε

Ας δούμε πρόχειρα τους σεισμούς που καταγράφηκαν μόνο το 2017

11 Φεβρουαρίου 2017 6,7R

28 Απριλίου 2017 6,8R

6 Ιουλίου 2017 6,9R

5 Αυγούστου 5,8R

11 Αυγούστου 6,2R

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι τα φυσικά φαινόμενα που επισκέπτονται κατά συρροή μια χώρα παύουν να είναι φυσικά ή να είναι μόνο φυσικά.

Ίσως η εκδήλωση τους να μας φαίνεται ως φυσική αλλά η αιτία τους να μην είναι.

Και τώρα θα μου πεις, εάν δεν είναι φυσικά αυτά τα φαινόμενα τι τα προκαλεί και εκδηλώνονται με μανία σε μια συγκεκριμένη περιοχή;

Καταθέτω τα παρακάτω στοιχεία, τα οποία μπορείς και μόνος σου να «ταξιδέψεις» μέχρι τις Φιλιππίνες και να τα αναζητήσεις.

Πάμε με την βοήθεια του google earth.. σε ένα σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από 7107 νησιά, τις Φιλιππίνες.

Στην πρωτεύουσα Μανίλα υπάρχει ένα πάρκο, το πάρκο Ριζάλ.
Τα πάρκο περιέχει όπως βλέπουμε δύο κτίρια, ένα πάνω αριστερά και ένα κάτω αριστερά, τα οποία είναι πανομοιότυπα και στην μέση αυτών των κτιρίων υπάρχει ένα μνημείο, που υποδέχεται το άγαλμα του Λάπου Λάπου, βασιλιά των ιθαγενών αιώνες πριν, εκεί στην περιοχή των μετέπειτα Φιλιππίνων και ήταν ο πρώτος βασιλιάς που αντιστάθηκε στην Ισπανική αποικιοκρατία.

Στη συνέχεια και στα δεξιά όπως κοιτάμε το χάρτη, συναντάμε το μνημείο προς τιμήν του αγωνιστή για την ανεξαρτησία των Φιλιππίνων από την Ισπανική κατοχή, José Protasio Rizal, ένας οφθαλμίατρος στο επάγγελμα, πολυμαθής, δραστήριος πολιτικά, που υποστήριζε σθεναρά την ανεξαρτησία των Φιλιππίνων και επιθυμούσε μια μεταρρυθμιστική πολιτική για την χώρα του, πράγμα που εναντιωνόταν στις βουλές των Ισπανών κατακτητών. 


Καταδικάστηκε και εκτελέστηκε κατηγορούμενος για το ξέσπασμα της επανάστασης εναντίων των κατακτητών, θεωρώντας οι δικαστικές τότε αρχές ότι ενεργό ρόλο στην επανάσταση αυτή είχαν τα γραπτά του, καθώς επηρέασαν και ενέπνευσαν τους καταπιεζώμενους φιλιππινέζους.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες και πατριώτες των Φιλιππίνων, που έσπειρε μέσω του λόγου του σε κάθε Φιλιππινέζο το μικρόβιο της επανάστασης έναντι στον ισπανικό ζυγό και φυσικά το ύφος των γραπτών και η ιδεολογία του θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχαν οικουμενιστική διάθεση. Αυτό το τονίζουμε!

Εκτελέστηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1896, όπου θεσπίστηκε σαν ημέρα εθνικού πένθους των θυμάτων ( τόσο του Ριζάλ, όσο και άλλων πεσόντων) της Ισπανικής τυραννίας.

Η επέτειος μεταφέρθηκε χρονικά, για να μην πέφτει ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και εορτάζετε πλέον στις 19 Ιουνίου, την 170η ημέρα του έτους.

Αυτά τα λίγα ιστορικά και όποιος θέλει μπορεί να εμβαθύνει.

Στην ουσία τώρα…

Ας δούμε λίγο πανοραμικά το πάρκο…


Με το κάνουμε zoom συναντάμε κατευθέιαν το γνωστό σε όλους μας και αγαπητό σε μερικούς, νούμερο!

Έχει αρκετά νούμερα παραδίπλα αλλά αυτό είναι το πλησιέστερο του πάρκου, πιθανός να είναι και η ταυτότητα του πάρκου..

Εκεί δίπλα ακριβώς από το νούμερο είναι το πλανητάριο, ένας χώρος που προβάλει την μαγεία του σύμπαντος και αποκαλύπτει τα μυστικά του ουρανού….

Συνεχίζουμε και ανεβαίνουμε λίγο πιο πανω στο χάρτηΕκεί υπάρχει ένα νούμερο που ξεχωρίζει, το 669, που μοιάζει.... κατά πολύ στο 666. 


Και εδώ είναι το εξής εκπληκτικό που με ανάγκασε να γράψω αυτό το άρθρο. 


Ακριβώς δίπλα στον αριθμό 669, όπως βλεπεις υψώνονται δυο κτίρια, δύο πολυκατοικίες.

Το ένα κτίριο είναι το Manila Executive Regency και το δεύτερο το Manila Residences Bocobo και τα δύο συγκροτήματα πολυκατοικιών που βλέπουν το πάρκο σε μια ευθεία και παράλληλα φιλοξενούν εμπορικά καταστήματα και κατοικίες. 

Και τα δύο βρίσκονται στο κέντρο που τριγύρω τους υπάρχουν διάφορα πανεπιστήμια (St. Paul, UP Manila, Dela Salle, St. Scholastica), εκκλησίες (Malate Church, Ellinwood Church) , νοσοκομεία (PGH, Ιατρικό Κέντρο Μανίλα), εμπορικά κέντρα (SM Manila, Robinson's Place), κέντρα αναψυχής, τράπεζες, εστιατόρια, ιστορικούς χώρους και κυβερνητικά ιδρύματα. Η διαφορά τους είναι ότι το πρώτο έχει 39 ορόφους και το δεύτερο 34. 

Εκ πρώτης όψεως δεν υπάρχει κάτι το αξιοπερίεργο αλλά αν πλησιάσουμε στην ταράτσα των πανύψηλων αυτών κτιρίων, αφού μας επιτρέπετε η επίσκεψη μας από μίλια μακριά, θα δούμε κάτι πραγματικά απίστευτο..

Manila Executive Regency 

Manila Residences Bocobo


"IN GOD WE TRUST"

Αλήθεια...;Τι μας λέτε;

Θυμάσαι που έχεις ξαναδεί τη φράση αυτή..

Στο δολάριο που είναι αφιερωμένο στον "Θεό τους", αφού είναι το μέσο ελέγχου ολόκληρου του πλανήτη. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον..

Η παραπάνω έκφραση δεν είναι σε κάποια εκκλησία, ή κτίριο που τέλος πάντων δικαιολογεί η αναφορά στον Θεό τους, αλλά σε δύο πολυτελή συγκροτήματα δίπλα από αυτό το παράξενο πάρκο και μάλιστα είναι με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτεί και τα 4 σημεία του ορίζοντα! Και δύο βρήκα εγώ μεχρι τώρα... πιθανός να μην έιναι μόνο δύο.

Τελειώσαμε; Όχι..

Αφορμή για τα παραπάνω ήταν ένα βίντεο που είδα πρόσφατα και που, ούτε λίγο ούτε πολύ, μίλαγε για αυτό το πάρκο και κάποιες ιδιαιτερότητες που είχε.

Σε αυτό το πολύ παράξενο πάρκο Ριζάλ της Μανίλα, κάποτε πήγε να προσευχηθεί και ο Πάπας. Όχι σε κάποιον καθολικό ναό, απο τους πολλούς που έχει εκέι τριγύρω, αλλά ακριβώς εκεί που βρίσκεται το παραθαλάσσιο πάρκο, στα μνημεία που είναι αφιερωμένα στους πεσόντες από την Ισπανική αποικιοκρατία προηγούμενων αιώνων,στον χώρο που απέναντι υψωνόταν η ιερή τους φράση "in god we trust".


http://www.protothema.gr/world/article/443408/filippines-perimenoun-6-ekat-pistous-na-parakolouthisoun-to-minuma-tou-papa-/

Δεν ξέρω σε ποιόν Θεό προσεύχεται ο Πάπας, αλλά βλέπω ότι η πρώην ισπανική αποικία έχει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις παγκοσμίως. Όπως και βλέπω με άλλο μάτι την Ισπανική αστάθεια που προκλήθηκε με έναν παγιωμένο τρόπο αναστάτωσης, αυτόν του δημοψηφίσματος….ένας τρόπος, στο όνομα της Δημοκρατίας, που όμως σκοπός του είναι και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα πρόσφατα δημοψηφίσματα σε Κουρδιστάν, Ισπανία και παλαιότερα σε Ελλάδα, Ουκρανία, Αγγλία κ.α. ότι ο σκοπός τελικά είναι ο διχασμός των κατοίκων ενός κράτους και εν τέλει και κατά τις συνθήκες που επικρατούν, ο διαμελισμός των κρατών που θα φιλοξενήσουν αυτά τα δημοψηφίσματα.

Κλείνοντας (προσωρινά) το θέμα αυτό να θυμηθούμε και κάτι άλλο..

Το συγκεκριμένο πάρκο στις Φιλιππίνες είναι προς τιμή του José Protasio Rizal, του επαναστάτη που ξεσήκωσε το λαό με τις προοδευτικές ιδέες του για ανεξαρτησία και έδωσε την απαραίτητα ώθηση στην επανάσταση των Φιλιππινέζων.

Το όνομα του όμως είναι Jose... και η πλατεία ονομάζεται Rizal.

Προσπαθούσα για κάποια ώρα να θυμηθώ που είχα ξανακούσει αυτό το όνομα πρόσφατα…call me Rick...
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours