Οι διεμφυλικοί της Καλιφόρνιας, της μεγαλύτερης πολιτείας των ΗΠΑ, θα μπορούν πλέον να επιλέγουν νόμιμα το τρίτο φύλο για τις ταυτότητες και τα υπόλοιπα δημόσια έγγραφα τους, μια κίνηση που όπως λένε οι υποστηρικτές της, δίνει την ελπίδα ότι θα ανοίξει την πόρτα σε περισσότερα κράτη να είναι πιο φιλόξενα στα διεμφυλικα άτομα.

Το νομοσχέδιο υπογράφηκε την Κυριακή από τον κυβερνήτη των Δημοκρατικών, Jerry Brown και επιτρέπει στους τρανσέξουαλ και "απροσδιορίστου φύλου" άτομα να επιλέξουν ένα τρίτο φύλο στα κρατικά έγγραφα, δηλώνοντας το γράμμα "Χ" ως εναλλακτική λύση για τα δύο φύλα σε άνδρες (M) και γυναίκες (F). 


Jerry Brown
Οι υποστηρικτές του νόμου για την αναγνώριση των φύλων, λένε ότι η τρίτη επιλογή φύλου απλοποιεί τη διαδικασία νόμιμων αλλαγών φύλου για τους τρανσέξουαλ. Ο νόμος χρησιμοποιεί τον όρο «nonbinary» ως "όρος ομπρέλα για άτομα με γονιδιακές ιδιαιτερότητες οι οποίες δεν προσδιορίζονται σύμφωνα με τις παραδοσιακές αντιλήψεις για την γυναίκα ή τον άντρα".

Ο γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Σκοτ Βίινερ, υποστηρικτής του νομοσχεδίου, δήλωσε τον ενθουσιασμό του μέσω του twitter, λέγοντας ότι "η κοινωνία αναγκάζει τους ανθρώπους σε ζουν σε καλούπια [και] τους καταπιέζει να είναι κάτι που υποτίθεται ότι είναι αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι... [ ο νόμος αυτός ] βοηθά τους ανθρώπους όλων των φύλων να ταυτοποιούνται με αυτό που νιώθουν "

Ο νόμος τίθεται σε ισχύ το 2019.

Η Καλιφόρνια ακολουθεί το Όρεγκον και την Ουάσιγκτον, αναγνωρίζοντας το τρίτο φύλο στις άδειες οδήγησης.

Το παραπάνω νομοσχέδιο δεν είναι εντελώς κάτι καινούριο που εφαρμόζεται στην Αμερική, αφού το Νεπάλ, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Γερμανία και ο Καναδάς επιτρέπουν επίσης στους πολίτες τους να επιλέξουν νόμιμα το τρίτο φύλο.

Η κίνηση για να επιτραπεί η ευελιξία αυτή στην επιλογή του φύλου, ακολουθεί μια μελέτη του 2015 που πραγματοποιήθηκε και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Εκεί διαπίστωσαν ότι το 68% των Αμερικανών τρανσέξουαλ δεν είχαν ταυτότητα που να αντικατοπτρίζει το προτιμώμενο όνομα ή φύλο τους.


Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ισότητας των τρανσέξουαλ, το 32% αυτής της ομάδας δήλωσε ότι παρενοχλήθηκε, δέχθηκε επίθεση ή δεν της προσφέρθηκαν παροχές και υπηρεσίες, κάτι που ήταν αποτέλεσμα της μη κατοχής της κατάλληλης ταυτότητας.

Το νομοσχέδιο αυτό όμως, έχει ακόμη κάποιους αντιπάλους.

Μια οργάνωση "υπέρ της οικογένειας" επικρίνει τον νέο νόμο λέγοντας "Αυτός ο νέος νόμος προωθεί την τρανσεξουαλικότητα ως κάτι καλό και φυσιολογικό, όταν η ίδια επιστήμη, η υγεία, η λογική και η φύση μας ενημερώνουν ότι είναι κάτι κακό", δήλωσε ο Randy Thomasson, πρόεδρος της SaveCalifornia.com, στο Sacramento Bee.

«Προωθώντας το μη "προσδιορισμένο φύλο" στους 15χρόνους μαθητές και στους 16χρονους υποψηφίους για δίπλωμα οδήγησης, τους λένε ένα πολύ μεγάλο ψέμα για το σεξ.

Είναι αμετάβλητος και απαράβατος νόμος της Φύσης ότι όταν έχεις κληρονομήσει ένα χρωμόσωμα Y από τον πατέρα σου, είσαι άντρας…αν όχι είσαι γυναίκα.»
Σχόλιο:

Μαίνονται οι φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια -Στους 41 οι νεκροί

Οι 11.000 και πλέον πυροσβέστες που επιχειρούν στην Καλιφόρνια σημείωσαν «καλή πρόοδο» στην προσπάθεια κατάσβεσης των σημαντικότερων πυρκαγιών στην Πολιτεία, όμως οι αρχές φοβούνται ότι ο απολογισμός των θυμάτων, που έχει πλέον φθάσει τους 41 νεκρούς, ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμη πιο βαρύς.
Ο Ρόμπερτ Τζορντάνο, ο σερίφης στη Σονόμα, εξέφρασε τον φόβο ότι οι νεκροί εξαιτίας των πυρκαγιών, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των οποίων στην κομητεία του είναι 22, θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμη και «τους 88», επικαλούμενος τον αριθμό των ανθρώπων που παραμένουν αγνοούμενοι, μία εβδομάδα αφότου ξέσπασαν οι φωτιές.
Ο ίδιος εξέφρασε την «ελπίδα» του ότι ο αριθμός δεν θα είναι τόσο βαρύς, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όμως προειδοποίησε πως μπορεί «να βρούμε κάποιους από τους αγνοούμενους μέσα στα απανθρακωμένα σπίτια τους». Τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι άνθρωποι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των αρχών.
Η πυρκαγιά που οι αρχές αποκαλούν «Ταμπς», η οποία ήταν εκτός ελέγχου την Παρασκευή, είχε κατασβεστεί κατά το 70% το πρωί της Δευτέρας. Μετέτρεψε σε αποκαΐδια μια έκταση σχεδόν 150.000 στρεμμάτων και στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης των πιο πολύνεκρων δασικών πυρκαγιών στην ιστορία της Καλιφόρνιας.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours