Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση «τρομοκρατικών καντονιών» στα σύνορά της με τη Συρία. 

Σε ομιλία του στην 26η συνεδρίαση διαβούλευσης και αξιολόγησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party) στην κεντρική επαρχία Afyonkarahisar, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ συνδέονται άμεσα με την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

"Υπάρχει ένας ισχυρός αγώνας για την εγκαθίδρυση ενός νέου κράτους τρομοκρατίας στα σύνορά μας, και δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Ερντογάν, εν μέσω της επερχόμενης επιχείρησης στη βορειοανατολική συριακή επαρχία Idlib, σε συνεργασία με τον Ελεύθερο Συριακό στρατό (FSA) στην καταπολέμηση των κουρδικών στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή .

Τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας από τους στόχους της επιχείρησης είναι να περικυκλώσει την περιοχή Αφρίν, η οποία ελέγχεται από το Συμμαχικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) του ΡΚΚ και τις ένοπλες μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). 


"Εκατομμύρια άνθρωποι διέφυγαν από τις βόμβες βαρελιών στο Χαλέπι για να βρουν καταφύγιο στο Idlib. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στο Idlib και θα προστατεύσουμε το Idlib", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεργαστεί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) εντός της Idlib και με τη Ρωσία εκτός των ορίων του Idlib.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours