Στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, η κεντρική ιρακινή κυβέρνηση είχε διαμηνύσει πως δεν θα αποδεχόταν ένα τέτοιο σενάριο. Μάλιστα, τα περισσότερα γειτονικά κράτη συνασπίστηκαν μαζί του.

Ακολούθως, σύμφωνα και με πληροφορίες, η Βαγδάτη προσανατολίζεται να θέσει ξανά υπό τον έλεγχο της, τις περιοχές των Κούρδων, που οι ίδιοι διαφύλαξαν εν μέσω του χάους του ξεσπάσματος του Ισλαμικού Κράτους. Μολαταύτα, οι Κούρδοι επιμένουν να υπερασπιστούν την επαρχία του Κιρκούκ.

«Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν για να λάβουν τις στρατιωτικές θέσεις που είχαν πριν τα γεγονότα του Ιουνίου του 2014», τις οποίες οι πεσμεργκά, οι Κούρδοι μαχητές, έθεσαν υπό τον έλεγχο τους μετά το χάος που δημιουργήθηκε από την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο στρατηγός αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι μαχητές έχουν αναπτυχθεί στο Κιρκούκ για να αντιμετωπίσουν τις πιθανές «απειλές» του ιρακινού στρατού, μετέδωσε το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Κόσρατ Ράσουλ.

«Δεκάδες χιλιάδες πεσμεργκά και δυνάμεις ασφαλείας έχουν ήδη λάβει θέσεις μέσα και γύρω από το Κιρκούκ»,πρόσθεσε.

«Τουλάχιστον 6.000 επιπλέον πεσμεργκά έχουν αναπτυχθεί από την Πέμπτη το βράδυ για να αντιμετωπίσουν την απειλή των ιρακινών δυνάμεων», κατέληξε ο Ράσουλ.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours