Ο Matthew Devalle έχει πεθάνει δύο φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του - μία φορά όταν ήταν 12 ετών ενώ κολυμπούσε, και δεκαετίες αργότερα, όταν προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Η πρώτη εμπειρία με το θάνατο ήρθε στη νεαρή ηλικία, μόλις 12 ετών, όταν κατά τη διάρκεια που κολυμπούσε σε μια πισίνα, πνίγηκε. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο κ. Devalle δήλωσε:

"Την στιγμή που πήρα μια τελευταία αναπνοή κάτω από το νερό, είδα ένα λευκό φως να με περιβάλει. Ήμουν απόλυτα ευτυχής που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση και απλά ήθελα να παραμείνω εκεί.

Τη στιγμή εκείνη ένιωσα να με πλησιάζει ένα άτομο, ένα πλάσμα όμορφο. "Ήταν ο Ιησούς Χριστός και με άρπαξε από τον καρπό και μου είπε ότι θα πρέπει να γυρίσεις πίσω. Τoτε εγώ ξύπνησα στην άκρη της πισίνας. "

Αυτή η εμπειρία του κ. Devalle τον έκανε να επιζητεί αυτόν τον τόπο ειρήνης και γαλήνης που έζησε κατά τη διάρκεια που ήταν νεκρός.

Όμως η αδυναμία του να προσεγγίσει αυτό το επίπεδο γαλήνης και ηρεμίας που έζησε, τον οδήγησε στην απογοήτευση και έπειτα στην κατάθλιψη και στη χρήση ναρκωτικών.

Ο Αμερικανός πέρασε χρόνια πολεμώντας την εξάρτηση του από την κοκαΐνη και το αλκοόλ και αυτή η κατάσταση του τον είχε φέρει σε απόγνωση.

Μια απόγνωση που τον έκανε να συμπεράνει ότι η καλύτερη επιλογή για αυτόν ήταν η αυτοκτονία.

Όπως δήλωσε ο κ. Devalle: «Η αυτοκτονία Θα ήταν η απάντηση σε όλα μου τα προβλήματα και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να επιστρέψω στον Παράδεισο». Έτσι λοιπόν αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Αφού αγόρασε ένα μπουκάλι τζιν και τρία κουτιά υπνωτικών χαπιών, ο κ. Devalle πήγε στην πλευρά ενός απομονωμένου δρόμου και κατανάλωσε τα ναρκωτικά και το αλκοόλ που είχε αγοράσει.

Είπε: "Ξαφνικά βλέπω μια λάμψη και βρίσκομαι έξω από το σώμα μου . Σκέφτομαι «πώς βρέθηκες εδώ;» «Εκείνη τη στιγμή παρατηρώ ότι δεν υπάρχει κανένα χρώμα, όλα είναι γκρίζα. Και τη στιγμή που έκλεινα τα μάτια μου είδα άλλο ένα φως. Τότε βρέθηκα σε ελεύθερη πτώση σε ένα μεγάλο λάκκο που ήταν σκοτεινός. "

Ήταν η στιγμή, που όπως δήλωσε ο κ. Devalle,  συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν στην κόλαση.

Και συνεχίζει: "Είχε ζέστη, υπερβολική ζέστη, και ο τόπος που ήμουν ήταν πολύ υγρός και πυκνός. Παρατήρησα ότι από το έδαφος έβγαινε καπνός και έπειτα έβλεπα εμένα 7 φορές.

"Δύο από εμένα ζούσαν στο παρελθόν μου και έβλεπα όλους τους ανθρώπους που γνώρισα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου και μπορούσαν να με πλησιάσουν πάρα πολύ, μέχρι το πρόσωπό μου και άρχιζαν να με σπρώχνουν και να ουρλιάζουν και ξαναζούσα κάθε στιγμή του παρελθόντος, κάθε στιγμή που τους είχα προκάλεσα πόνο και τους είχα αδικήσει ".

Στη συνέχεια, είδε το μέλλον και τα βάσανα που θα προκαλούσε ο θάνατός του:

"Είδα την μητέρα μου, την έβλεπα που κατέρρεε όταν ανακάλυψε ότι είχα αυτοκτονήσει."

"Είδα την κόρη μου, στην ηλικία των 18 ετών, να κάθεται στο πάτωμα και να σκέφτεται να αυτοκτονήσει γιατί δεν ήμουν εκεί για εκείνη."

"Εκείνη τη στιγμή όταν συνειδητοποίησα αυτό που είχα κάνει και το κακό που θα προκαλούσα, παρακάλαγα με δάκρυα το Χριστό να με σώσει."

"Τότε, μια δύναμη με άρπαξε από το πίσω μέρος του λαιμού μου και πολύ αργά ανυψωνόμουν από αυτό το λάκκο.

"Τότε άκουσα μία φωνή να μου λέει ότι, έχεις ακόμη δουλεία να κάνεις και ότι αν συνεχίσεις να ζεις όπως ζούσες πριν, αυτό θα είναι το μέρος όπου θα βρίσκεσαι αιώνια."

Ο κ. Devalle ξύπνησε έπειτα από αυτήν του την εμπειρία μια μέρα αργότερα, στο κρεβάτι του, δίχως να έχει ιδέα πως βρέθηκε από τον δρόμο στο σπίτι του. 


Ωστόσο, αυτή η ιδιαίτερη και ασυνήθιστη εμπειρία που είχε τον έκανε να κόψει τα ναρκωτικά και να αλλάξει σελίδα στη ζωή του.ministryoftruth.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours