Στη ψωτογραφία ο Κοσράτ Ρεσούλ (αριστερά), μαζί με τον Μεσούτ Μπαρζανί και τον καθαιρεθέντα περιφερειάρχη του Κιρκούκ, Δρ Κερίμ
Το Ανώτερο Δικαστικό Συμβούλιο του Ιράκ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Κούρδου Αντιπροέδρου της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν, στρατηγού Κοσράτ Ρασούλ.

Η κατηγορία που απαγγέλλεται στον Ρασούλ είναι ότι χαρακτήρισε τις ιρακινές δυνάμεις "εισβολείς", σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ.

Αναφέρεται, πως είναι κατηγορούμενος επειδή παραβίασε το άρθρο 226 του ιρακινού Ποινικού Κώδικα, το οποίο έχει ως ανώτερη επαπειλούμενη ποινή κάθειρξη 7 ετών.
Ο Κοσράτ Ρασούλ βρισκόταν στο Κιρκούκ, όταν οι ιρακινές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη και αποκάλεσε αυτήν την επίθεση ως "κουρδική γενοκτονία", παρομοιάζοντάς την με τη χρήση χημικών στη Χαλέμπτζε, που έγινε στα πλαίσια της Επιχείρησης Εναφάλ, από τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Να σημειώσουμε, ότι ο Κοσράτ Ρασούλ, εκτός από αντιπρόεδρος της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν, είναι και αντιπρόεδρος του Κόμματος Πατριωτικής Ένωσης του Ταλαμπανί και βετεράνος μαχητής των πεσμεργκά.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours