Ο Σέρβος αναλυτής λέει τα πράγματα με το όνομά τους, όσον αφορά στο θέμα του Κοσόβου και πως αυτό επηρέασε στη συνέχεια τις αποσχιστικές τάσεις της Καταλονίας και πως αυτό θα επηρεάσει και άλλες περιφέρειες άλλων κρατών να ζητήσουν με την σειρά τους, την αυτονομία τους.
Και κάπου εκεί ανάμεσα εντοπίζει τη Δυτική υποκρισία...


Οι χώρες που πανηγύριζαν όταν η Γιουγκοσλαβία και η Σοβιετική Ένωση διαλύονταν και υποστήριζαν το «ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο”, τώρα λένε ότι η ανεξαρτησία της Καταλονίας είναι απαράδεκτη. 

Ο πολιτικός αναλυτής και ιστορικός Nebojsa Malic το παρατήρησε σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε με τίτλο "Το Κοσσυφοπέδιο οδήγησε στην Καταλονία. Αλλά η Δύση ποτέ δεν θα παραδεχτεί κάτι τέτοιο". 














"Ωστόσο, αυτές οι χώρες, έγραψαν τους κανόνες που ακολουθούν τώρα οι Καταλανοί ", υποστηρίζει ο Μάλιτς και σημειώνει ότι" το ΝΑΤΟ, στο οποίο η Ισπανία είναι μέλος, δήλωσε ότι "το θέμα της Καταλονίας είναι ένα εγχώριο ζήτημα το οποίο πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης της Ισπανίας »

Η κατάσταση στην Καταλονία είναι "σαφώς διαφορετική από αυτή του Κοσόβου το 1999, όταν όλες αυτές οι χώρες αποφάσισαν ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν ήταν ένα... «εγχώριο ζήτημα» ή « αναπόσπαστο μέρος» της Σερβίας και συμμετείχαν στον παράνομο και αιματηρό πόλεμο που ξεκίνησε το ΝΑΤΟ, ώστε να διασφαλίσει τον διαχωρισμό του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία», γράφει ο Μάλιτς. 



"Το 2008, η εθνική αλβανική προσωρινή κυβέρνηση στην κατεχόμενη σερβική επαρχία του Κοσόβου ανακήρυξε και επίσημα την ανεξαρτησία της και "όλες αυτές οι χώρες (του ΝΑΤΟ) το αναγνώρισαν αμέσως - και πίεζαν και άλλους να το πράξουν (...) οι θέσεις τους σχετικά με τις αποσχιστικές προθέσεις μιας χώρας, δεν είναι θεμελιωμένες σε αξίες και αρχές αλλά είναι καιροσκοπικες και ανάλογα με τα συμφέροντά τους" .

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να επιμένει πεισματικά ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μια «ξεχωριστή και μοναδική  περίπτωση»- προσπαθώντας έτσι να δικαιολογήσει τις δικές της, κατάφωρα παράνομες πράξεις, στη Γιουγκοσλαβία - και αργότερα στο Ιράκ, στη Λιβύη και στη Συρία».

"Όχι μόνο οι ΗΠΑ εισβάλλουν όπου θέλουν, αλλά και οι ηγέτες τους μιλούν για εθνική
κυριαρχία, την ώρα που στέλνουν διάφορους "εκπροσώπους-αξιωματούχους"  στα κράτη αυτά για να εκφοβίσουν και για να περιφρονήσουν τις υποτελείς κυβερνήσεις, έτσι ώστε να είναι υπάκουες και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους."

"Η Δύση θα μπορούσε να αποτελέσει θεματοφύλακα του διεθνούς δικαίου, της ασφάλειας και της τάξης, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια αυτοκρατορία του χάους.

Αυτό το χάος θα οδηγήσει στη δημιουργία περισσότερων καταστάσεων τύπου Κοσόβου και αν σήμερα το βλέπουμε στην Καταλονία, αύριο ένας Θεός ξέρει που αλλού θα το δούμε - και αυτό θα συμβαίνει μέχρι να αποκατασταθεί η πραγματική τάξη ", καταλήγει ο Μάλιτς.



Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours