Συνέβη στο παρελθόν, θα γίνει ξανά.


Πολλοί έχουν ακούσει για το ενδεχόμενο ενός ηλεκτρομαγνητικού παλμού, είτε ως αποτέλεσμα επίθεσης, είτε ως αποτέλεσμα φλας του ήλιου. Δεν θα μπω στην ανάλυση του φαινομένου, στο πώς μπορεί να προκληθεί και τις προφητείες, γιατί έχουμε ήδη ένα υπεραναλυτικό άρθρο του Δημοσθένη Λιακόπουλου και πολλά γραφέντα σε πολλούς τόμους του ‘’Γιατί και πως ζουν ανάμεσά μας’’.

Όσοι διάβασαν τα ‘’Γιατί και πως ζουν ανάμεσά μας’’ θυμούνται ότι και στους ελληνοατλαντικούς πολέμους οι έλληνες χρησιμοποίησαν βόμβες ηλεκτρομαγνητικών παλμών και γονάτισαν την στρατιωτική μηχανή των Ατλάντων.

Και στη σημερινή εποχή όμως, όλα από την ηλεκτρική τεχνολογία δεν εξαρτώνται; Πώς θα ήταν η ζωή μετά από ένα τέτοιο παγκόσμιο γεγονός;

Ας παρακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον, αν και ερασιτεχνικό ντοκιμαντέρ, και να τονίσουμε μερικά σημεία. Όπως επισημαίνει στην περιγραφή του βίντεο ο δημιουργός, δεν έγινε για εκπαιδευτικούς λόγους, ούτε για να δώσει οδηγίες για την επιβίωση.-προσέξτε ότι στην αρχή νόμιζε ότι είναι μια συνηθισμένη διακοπή ρεύματος και ότι το ρεύμα θα επανερχόταν σε λίγη ώρα. Μετά όμως, παρατήρησε ότι οι ηλεκτρικές του συσκευές είχαν ψηθεί. Τότε κατάλαβε τι γινόταν.

-αμέσως μετά τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό κατέρρευσαν οι επικοινωνίες, δηλαδή τα κινητά, το ίντερνετ, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο. Ταυτόχρονα ψήθηκαν και όλες οι συσκευές, από την πιο μικρή μπαταρία μέχρι τις πιο μεγάλες. Άρα κατέρρευσαν όλες οι οικιακές συσκευές, κάθε είδος μετακίνησης, αεροπλάνα έπεφταν στη γη, σκοτάδι απλώθηκε στο ημισφαίριο της Γης που ήταν νύχτα, τα πλοία έμειναν ακυβέρνητα στις θάλασσες. Μαζί με τις συσκευές όμως κατέρρευσε και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα που βασιζόταν στο ρεύμα (κοινώς σχεδόν τα πάντα) όπως υδροδότηση, ηλεκτρισμός, μετακινήσεις, μεταφορές, υπηρεσίες, αστυνομία, νοσοκομεία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα, τράπεζες, κυβερνήσεις. Η ανθρωπότητα σε μια στιγμή επέστρεψε στον Μεσαίωνα…

-ο ίδιος είχε έναν κλωβό Faraday που μπόρεσε και του έσωσε κάποιους ασυρμάτους. Σε μια επίθεση με ηλεκτρομαγνητικό παλμό κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εφικτό, εφόσον δεν ακολουθήσει επόμενος μερικές ώρες μετά. Στο φλας, απλά ξεχάστε οτιδήποτε λειτουργεί με ρεύμα. Θα είναι παντελώς άχρηστο.

-λίγες ώρες μόνο μετά ξεκίνησε η εμφάνιση συμμοριών, οι φόνοι, το πλιάτσικο, οι βανδαλισμοί, δεδομένου ότι το κράτος, η αστυνομία, ο στρατός χωρίς επικοινωνία είναι γονατισμένα…

-η αρχική σκέψη είναι να μαζέψει τα μέλη της οικογένειας του όλα μαζί. Προσέξτε ότι είχαν σχεδιάσει 2 δρόμους που θα παρέκαμπταν το πέρασμα από το κέντρο της πόλης, ώστε τα παιδιά να επέστρεφαν από το σχολείο με ασφάλεια… και είχαν συνεννοηθεί που θα βρεθούν σε περίπτωση που κάποιο γεγονός απειλητικό συνέβαινε. Μόλις βρεθούν θα κατευθυνθούν στο δάσος, όπου θα προσπαθήσουν να κρυφτούν για κάποιο διάστημα.

-προσέξτε την ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ότι η καθημερινότητά του άλλαξε πλέον ανεπιστρεπτί. Δεν κάθεται να κλαίγεται, ούτε αυτοκτονεί όπως θα πράττουν πολλοί. Σκέφτεται την συνέχιση της επιβίωσης.

-ακόμα και ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού του είναι προσεκτικός. Δεν ξέρεις ποτέ, αν κάποιος κυκλοφορεί στο δρόμο οπλισμένος και με τι σκοπό. Παίρνει μαζί του και το σακίδιο, γιατί ξέρει ότι επιστροφή στο σπίτι στην πόλη δεν υπάρχει. Ακόμα και σε ένα χωριό δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν οι κάτοικοι, οπότε δεν μπορείς να το διακινδυνεύσεις… πάντως η κόκκινη τσάντα χτυπάει πολύ στο μάτι και είναι πολύ κακή επιλογή… πρόκειται για ένα χρώμα που δεν συναντάται στο γύρω περιβάλλον πολύ, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει!!!!

-όταν βρίσκει εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο πάνω στην απόγνωσή του αφήνει παράμερα το όπλο και βγάζει και το αλεξίσφαιρο του… πολύ απερίσκεπτη κίνηση…

-αργότερα μαθαίνει, ότι ένα από τα παιδιά απήχθη. Δεν μπορεί να ξέρει αν είναι ζωντανό, ούτε για ποιο λόγο το απήγαγαν. Φαντάζεστε πως θα νιώθατε αν έπεφτε θύμα απαγωγής ένα δικό σας άτομο; Τι επιπλέον ψυχολογικό βάρος θα έπρεπε να σηκώσετε; Κι όλο αυτό, ενώ το πρωί έμοιαζε μια τυπική μέρα…

-δείτε παρακάτω την σημασία της ιχνηλασίας. Πατημασιές, σπασμένα κλαδιά, υφάσματα, αντικείμενα, μυρωδιές. Όλα είναι χρήσιμα.

-όταν συναντά το παιδί και το απελευθερώνει, ενώ έχει υποψιαστεί την παγίδα, τού δίνει το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Αυτό θα έκαναν οι περισσότεροι γονείς. Κι όμως δεν σκέφτεται ότι έχει και άλλα 3 παιδιά να φροντίσει και έχει την προτεραιότητα ο ίδιος… Ακολουθεί ο πυροβολισμός. Θανάσιμο σφάλμα λοιπόν, που το πληρώνει. Με την αιμορραγία, προφανώς και δεν γίνεται να παλεύει έτσι…

-Παρακάτω παλεύουν και δεν τον αποτελειώνει… δεν μάχεσαι για επίδειξη αλλά για την ζωή σου πλέον…

-Συγχώρεσ;e με, λέει, Θεέ για τις αμαρτίες που μπορεί να χρειαστεί να διαπράξω. Στην επιβίωση μπορεί να χρειαστεί να κάνεις ακραία πράγματα. Πράγματα που τώρα δεν σκέφτεσαι. Πράγματα που θεωρούνται αμαρτίες. Δεν μπορώ να σας πω κάντε τα ή μην τα κάνετε. Αυτήν την απόφαση θα σας αναγκάσουν οι περιστάσεις ή η συνείδησή σας να την πάρετε, προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Στατιστικά να ξέρετε, ότι ο πιο αδίστακτος επιβιώνει.

-στο δάσος πλέον δεν είσαι μόνος… ποτέ μην το ξεχάσετε!!!!!! Δεν είσαι ο μόνος έξυπνος που θα καταφύγει εκεί… και οι συναντήσεις δεν θα είναι καλές τότε… δεν μπορείς να ξέρεις τις προθέσεις των άλλων… μην το διακινδυνεύσεις!!!!!!!! Ακόμα και να έχεις τους αριθμούς και την δύναμη των όπλων με το μέρος σου είναι lose-lose σενάριο… κάποιος μπορεί να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί… η μάχη που κερδίζεται είναι αυτή που απέφυγες να την δώσεις…

-είδατε τι λέει για την συμμορία; Πέθανε ο δικός τους και απλά του πήραν τα πράγματα και έφυγαν… έτσι είναι η επιβίωση. Δεν χωράνε κλάψες και συναισθηματισμοί.

-λέει ότι δεν κουβαλάει πολλές προμήθειες γιατί η πλειοψηφία των προμηθειών είναι στο καταφύγιο. Εξαιρετική τακτική. Μια τεράστια τσάντα σε καθιστά δυσκίνητο και προκαλεί υποψίες για τα καλούδια που κουβαλάς, με αποτέλεσμα να σε καθιστά στόχο. Όχι ότι στο δάσος μια μικρή τσάντα δεν θα αποτελεί καλή λεία, αλλά είσαι πιο ευκίνητος.


-προσέξτε πως όλοι τους κάνουν το λάθος να μην καμουφλαριστούν. Χτυπητού χρώματος ρούχα και ούτε προσπαθούν να καλύψουν τα χέρια και το πρόσωπό τους. Βάλε αν έχεις φούμο, βάλε χώμα, κόψε ένα κλαδί και βάλ’ το στη ζώνη του παντελονιού.
-λέει συνάντησα 4 πτώματα στο δάσος που είχαν πυροβοληθεί για τις προμήθειές τους. Θα βλέπουμε όντως πολλά πτώματα γύρω μας. Συνηθίστε στην ιδέα. Προς Θεού μην το παίξετε νεκροθάφτες!!!!!! Πάρτε ό,τι χρήσιμο και αφήστε την φύση να κάνει τα υπόλοιπα.
-και πέφτει στην παγίδα… πρώτα πυροβολείς και μετά ρωτάς…
-δείτε την στάση του παππού, που πριν τον είχε αφήσει να ζήσει. Να θυμάστε την ρήση ‘’ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος’’. Σε κανέναν δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Την στάση του θα την δεις όταν πάρει το πάνω χέρι. Αλλά δεν μπορείς να το επιτρέψεις. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση της συμμορίας;-Ανταρσία στον αρχηγό. Την αρχηγία την κερδίζεις με πυγμή ή χάρη στις δεξιότητές σου. Αν τον είχε αμέσως σκοτώσει, θα έκαναν το ίδιο;

-είναι 3 με όπλα και αφήνουν τον ένα να τον αποτελειώσει με μαχαίρι. Η ψυχρή λογική λέει, ότι είτε θα τον πυροβολούσαν, είτε θα τον μαχαίρωναν, όντας ακόμα και οι 3 εκεί. Επειδή βέβαια λάθη εγωισμού μπορεί να γίνουν, αν συμβούν, να είστε έτοιμοι να τα εκμεταλλευτείτε.

-φτάνει στο υπόγειο καταφύγιο που είχαν χτίσει προ πολλού. Δεν ξεχωρίζει από ένα τυπικό χωράφι. Χωρίζουν βάρδιες για να φυλάνε την περιοχή από παρείσακτους.

-επειδή σκέφτεται ότι οι εχθρικές ομάδες θα μεγαλώνουν όσο περνάει ο καιρός, σκέφτεται ότι πρέπει να εντάξει και άλλα άτομα στη δική του ομάδα… εκτός κι αν πέσει στην εξαίρεση, τότε θα έχει διαπράξει ολέθριο λάθος…

-τέλος διαπιστώνει ότι ο ίδιος του ο αδερφός κρυβόταν πίσω από όλη την υπόθεση της απαγωγής… οι σκέψεις δικές σας.

Μάθετε από τα σωστά και τα λάθη της ερασιτεχνικής αυτής ιστορίας.

Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ

Ασκληπιός
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours