Γράφει ο Μιλτιάδης Βιτάλης
Νομικός, συγγραφέας, αρθρογράφος

Ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν πρόκειται να υπογράψει το επίμαχο νομοσχέδιο, επικαλούμενος όχι μόνο συνειδησιακούς λόγους, αλλά και άρθρα του Συντάγματος.

Τα επίμαχο νομοσχέδιο λοιπόν για την διόρθωση φύλου και ειδικά το άρθρο 3, που αναφέρεται και στην ηλικία των 15 ετών, βρίσκει αντίθετο τον πρόεδρο, που είναι και καθηγητής του Δημοσίου δικαίου και έχει άριστες γνώσεις πάνω στο συνταγματικό δίκαιο και στην νομολογία. 

Η καλά ενημερωμένη μας πηγή μας πληροφορεί ότι ο πρόεδρος αλλά και στενοί του συνεργάτες διαφωνούν ριζικά με το συγκεκριμένο άρθρο, επικαλούμενοι και σχετικές ανακοινώσεις Παιδοψυχίατρων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι έντονα προβληματισμένος και φήμες λένε ότι τους ίδιους προβληματισμούς έχει και η σύζυγός του και παρότι το νομοσχέδιο πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής, ο ίδιος προβληματίζεται έντονα αν θα πρέπει να το υπογράψει.

Ισχυροί εκκλησιαστική παράγοντες έχουν πείσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι θα πρέπει να αντιδράσει με κάθε νόμιμο τρόπο. Η παραίτηση του είναι ασφαλώς ένας γενναίος, έντιμος, ανατρεπτικός τρόπος που θα προκαλέσει πάταγο πολιτικό, πολιτειακό σεισμό και θα είναι μία επαναστατική ανατροπή. Είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων σε μια τέτοια περίπτωση θα σταθεί δίπλα του και θα τον χειροκροτήσει. Θα γίνει εθνικός ήρωας.

Τα ενδεχόμενα είναι τα ακόλουθα :

Ή θα διαφωνήσει με το νομοσχέδιο, θα το επιστρέψει στην κυβέρνηση και δεν θα δημοσιευθεί στο φύλλο της εφημερίδας κυβερνήσεως, επικαλούμενος την διαφωνία του, με άρθρα ή το άρθρο 3 του πιο πάνω νομοσχεδίου.

Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο αρνηθούν να συναινέσουν στην προεδρική θέση, τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί.

Στο άρθρο 34 του Συντάγματος προβλέπεται η σχετική διαδικασία αναπλήρωσης του προέδρου της Δημοκρατίας προσωρινά από τον πρόεδρο της Βουλής και πότε συγκαλείτε η ολομέλεια της Βουλής, σε περίπτωση αδυναμίας του προέδρου να ασκήσει τα καθήκοντά του κ.λπ.

Υπάρχει ασφαλώς και το ενδεχόμενο τελικά ο Προκόπης Παυλόπουλος, που διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό να μην επιμείνει στην άρνηση του και να υπογράψει τελικά το τερατούργημα, που επιτρέπει σε δεκαπεντάχρονα παιδιά να αλλάζουν το φύλο τους, ουσιαστικά με μία υπεύθυνη δήλωση τους, χωρίς την συναίνεση των γονιών ή των γιατρών.

Λέγεται ότι υπάρχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου της Δημοκρατίας και του Αλέξη Τσίπρα για να βρεθεί χρυσή τομή.

Τι θα συμβεί τελικά δεν το γνωρίζω, αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έντιμος άνθρωπος, που έχει συνείδηση, παρά τις αδυναμίες του. Η σύζυγός του, Κ. Σίσσυ, συνταξιούχος δικηγόρος, συνδέεται με στενή φιλιά με συγγενικά μου πρόσωπα, είναι άνθρωπος αγάπης και στηρίζει πάσχοντες και ασθενείς.

Γνωρίζω λοιπόν, ότι το έκτρωμα – νομοσχέδιο και κυρίως το άρθρο 3, έχει ενοχλήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω της βαναυσότητας της λογικής να καίμε και τα χλωρά μαζί με τα ξερά, να καταδικάζουμε ανήλικα παιδιά στην άγνοια και να τα στέλνουμε έμμεσα στα χέρια παιδεραστών.

Στο παρελθόν έχω άσκηση κριτική στον τρόπο που πολιτεύεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μία περίοδο που κινδυνεύει ο ελληνισμός να γίνει φθίνουσα νοσταλγία. Καλύπτει άθελά του ελπίζω, τους εκφραστές ενός πολιτικού αμοραλισμού και της ηθικής παρακμής. Κάθε μέρα, με πολλαπλές μέσα στην ημέρα τηλεοπτικές εμφανίσεις, οι εκπρόσωποι των περισσότερων πολιτικών κομμάτων βεβαιώνουν την ψυχοπαθολογική αποκοπή τους από την πραγματική ζωή και την άμεση κοινωνική πραγματικότητα. Ασφαλώς και υπερψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου είναι η κορυφή του παγόβουνου .

Το τι θα κάνει λοιπόν τελικά, θα το αποφασίσει ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος αφού συζητήσει πρώτα με σοβαρούς ανθρώπους, όπως είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ, που σήμερα είναι επικεφαλής του νομικού του γραφείου, αναφέρομαι στον Σωτήρη Ρίζο.

Δεν αποκλείεται να συζητήσει και με τον καρδιακό του φίλο Κώστα Καραμανλή αλλά και με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο κ.α.

Μήπως τελικά πρόεδρε μου, αγαπητέ προκοπή, μήπως ήρθε η ώρα στην πατρίδα μας, που βιώνει συνθήκες τυφώνα, οι καπετάνιοι να μπουν στο αμπάρι και να γίνουν τιμονιέρηδες οι μούτσοι;

Πηγή: Ελεύθερη Ωρα


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours