Του Κίμωνα Χαραλάμπους


Τεράστια κινητικότητα στην Μέση Ανατολή σε μία ροή ειδήσεων που περνά στα ψιλά γράμματα.

Στον δρόμο για την «λύση» του Παλαιστινιακοί και την πανηγυρική ανέγερση του Τρίτου Ναού στέψης του ενός παγκόσμιου ηγέτη της Νέας Τάξης, οι αντίπαλες παλαιστινιακές οργανώσεις Φάταχ και Χαμάς ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε μία προκαταρκτική, μερική συμφωνία, μετά από διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στο Κάιρο, οι οποίες έγιναν μετά από μεσολάβηση των αιγυπτιακών αρχών.

Σημειώνεται πως η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα μεταβεί «μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα» στην Γάζα, δήλωσε ο αλ-Αγά, επικεφαλής του πολιτικού κόμματος της Φάταχ του Αμπάς στη λωρίδα της Γάζας. Εφόσον λάβει χώρα, θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Αμπάς στη λωρίδα της Γάζας από το 2007, όταν η Χαμάς επέβαλλε τον έλεγχο της στην περιοχή, μετά από σφοδρές εμφύλιες συγκρούσεις.

Τα βρήκαν λοιπόν στην Παλαιστίνη και αναμένουν!

Την ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίες διοικητικά βρίσκονται στην σφαία επιρροής της «μαύρης» Εθνικής Δεξιάς και όχι των διεθνιστών του Ο.Η.Ε., αποσύρονται, όπως ήδη γνωρίζετε από την UNESCO, μετά από τις επαναλαμβανόμενες κριτικές στις αποφάσεις της UNESCO, τις οποίες η Ουάσινγκτον κρίνει ότι έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο Ισραήλ.

Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης των ΗΠΑ, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι και το Ισράηλ προετοιμάζεται να αποχωρήσει από την UNESCO, ενώ χαρακτήρισε την αντίστοιχη αμερικανική απόφαση «θαρραλέα και ηθική».

Σημειώνεται πως η UNESCO αρνείται την όποια ιστορική σύνδεση του Κράτους του Ισραήλ με την Ιερουσαλήμ, με τελικό σκοπό την ανάληψη της διοίκησης στην «ιερή πόλη» από τον Ο.Η.Ε., όπου συναντώνται οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες της εποχής μας, έτσι ώστε να ανακηρυχθεί από εκεί παγκόσμια διεθνιστική κυβέρνηση.

Αυτό ακριβώς θέλει να εμποδίσει η Εθνική Δεξιά, αντίβαρο στην παγκοσμιοποίηση, και ως εκ τούτου ο Ντόναλντ Τραμπ αποσύρει την χώρα του από εκεί, θεωρώντας ότι ο οργανισμός είναι κατά του Ισραήλ, στο οποίο επίσης υπάρχει αντίσταση από τους εθνικιστές Εβραίους, οι οποίοι απαιτούν την πλήρη διοίκηση στα Ιεροσόλυμα εις βάρος των μουσουλμάνων και δη των Παλαιστινίων.

Στην πολιτική τα πάντα έχουν να κάνουν με συμφέροντα.

Νωρίτερα, το Ισραήλ δια στόματος Ντάνι Ντάνον, Ισραηλινού πρεσβευτή στον ΟΗΕ, χαιρέτισε την απόφαση υποστηρίζοντας ότι σηματοδοτεί την έναρξη μιας «νέας εποχής» για τα Ηνωμένα Έθνη και αποτελεί απόδειξη ότι θα πληρώσουν «ένα τίμημα» για τις αντιισραηλινές θέσεις τους.

Η κόντρα μεταξύ των δύο ιδεολογικοπολιτικών πόλων του πλανήτη κορυφώνεται με τις εξελίξεις να εκτιμώνται ως απρόβλεπτες.




Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours