Ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Carles Puigdemont ζήτησε πριν από λίγο από το τοπικό κοινοβούλιο την εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος ανακηρύσσοντας την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

Ο Καταλανός ηγέτης τόνισε ότι η περιοχή της Καταλονίας κέρδισε το δικαίωμα για ανεξαρτησία μετά το αιματηρό δημοψήφισμα της Κυριακής.

Όπως είπε, «η πόρτα άνοιξε για μια μονομερή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας».


«Κερδίσαμε το δικαίωμα να έχουμε ένα ανεξάρτητο κράτος με δημοκρατική μορφή», τόνισε ο Puigdemont σε τηλεοπτική συνέντευξη συνοδευόμενος και από άλλους ανώτατους Καταλανούς ηγέτες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταλανικές δυνάμεις ασφάλειας κινούνται για τον έλεγχο των αεροδρομίων.Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η επίσημη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας πρόκειται να γίνει στις 3 Οκτωβρίου.

Την ημέρα εκείνη έχει προγραμματιστεί γενική απεργία. Με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας δυνάμεις της Καταλονίας θα καταλάβουν αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, κέντρα τηλεπικοινωνιών κτλ, ενώ την ίδια στιγμή θα πραγματοποιηθεί μεγάλη διαδήλωση στη Βαρκελώνη.
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours