Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η φλόγα της συριακής σύγκρουσης σταδιακά μειώνεται, μετά και την παρέμβαση της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο του 2015, η Δύση θα αρχίσει να αναζητά νέα εδάφη για να πυροδοτήσει έναν νέο πόλεμο.

Ποια χώρα θα είναι το επόμενο θύμα αυτή που θα πέσει στα "νύχια" της Δύσης το επόμενο διάστημα; Αυτή είναι η ερώτηση που τέθηκε σε έναν πολιτικό αναλυτή και επίκουρο καθηγητή του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, Αλεξέι Φενένκο.


Ας δούμε τι μας έιπε:

«Οι Αμερικανοί ενοχλούνται από τις ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία, η Ρωσία έχει καταστρέψει τα σχέδιά τους εκεί, ολόκληρος ο κόσμος μπορεί να δει την επιτυχία της Ρωσίας στη Συρία, πιστεύω ότι οι ορκισμένοι" εχθροί "της Ρωσίας στη Δύση έχουν εγκαταλείψει τη Συρία, επειδή δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Τώρα θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα νέο πεδίο συγκρούσεων, όπου θα έχουν την δυνατότητα μπορούν να βλάψουν άμεσα τη Ρωσία.

Δεν είναι τίποτα για τη Δύση να δημιουργήσει ένα νέο μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό της Συρίας, για αυτούς είναι πανεύκολο να πυροδοτήσουν έναν νέο πόλεμο σε μια άλλη χώρα.

Το Ιράκ, αυτή τη χρονική στιγμή, δεν φαίνεται να είναι μια καλή επιλογή για τη Δύση, , διότι η Δύση έχει καταστρέψει ολοκληρωτικά αυτή τη χώρα.

Στη Μέση Ανατολή υπάρχει μια χώρα που πιθανός να έλξει το ενδιαφέρον - η Αίγυπτος.

Η Αίγυπτος δεν ελέγχει τη χερσόνησο του Σινά και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός νέου "Ισλαμικού κράτους" εκεί.

Επιπλέον, η Δύση θα μπορούσε να προσπαθήσει να αποσταθεροποιήσει τις μετασοβιετικές δημοκρατίες.

Η κρίση στην Ουκρανία, στην Υπερδνειστερία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και στην Κεντρική Ασία - είναι τέσσερα σημεία, τα οποία θα στοχεύσουν και… δεν είναι απίθανο να προσπαθήσουν να πυροδοτήσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα μαζί, ταυτόχρονα.

Πώς μπορεί η Δύση και βρίσκει τα χρήματα και "ανακατεύει την τράπουλα" κατά αυτόν τον τρόπο;

Όπως έλεγαν και οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, "χρησιμοποιήστε τους συμμάχους σας".

Οι Αμερικανοί έχουν μάθει, χρόνια τώρα, πως να επιβαρύνουν τους ασθενέστερους συμμάχους τους για να εξυπηρετήσουν ορισμένα από τα συμφέροντά τους.

Ας πάρουμε τον πόλεμο στη Συρία: οι Αμερικανοί δεν ήταν μόνοι τους εκεί.

Το Ηνωμένο Βασίλειο στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας είχε ισχυρή παρουσία, και οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν ενεργά τις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τις επιχειρήσεις στη Συρίας.

Στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ έχουν έναν θαυμάσιο σύμμαχο - τη Γερμανία.

Τα τελευταία πέντε χρόνια οι Αμερικανοί προσπαθούσαν να κάνουν τη Γερμανία τον ηγέτη του αντιηρωικού ευρωπαϊκού μπλοκ στην Ευρώπη και οι Αμερικανοί είναι καλοί στο να επιρρίπτουν τις ευθύνες τους, στους εταίρους και τους συμμάχους τους.

Τους συντονίζουν και υποκινούν τα αντί-ρωσικά αισθήματα μέσα στα κράτη της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία).

Ακολουθούν ακόμα την ιδέα του να μπλοκάρουν τη Ρωσία χρησιμοποιώντας ώς εμπόδια τις χώρες της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Σε αυτή την κατάσταση, η διεθνής κοινή γνώμη είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε μια στρατιωτική υστερία εναντίων της Ρωσίας.

Επίσης κάποιοι, ίσως δουν έναν πόλεμο ως ένα διέξοδο, μια ευκαιρία να εξωτερικεύσουν την εσωτερική κρίση που πιθανός αντιμετωπίζει η χώρα τους, ακριβώς για να αντιμετωπίσουν αυτήν την εσωτερική κρίση.

Αυτό το συναντήσαμε στη Γεωργία

Το βιοτικό επίπεδο στη Γεωργία όλο και χειροτέρευε και τότε ο Σαακασβίλι ανήλθε στην εξουσία και λόγο αργότερα ξεκίνησε τις εχθροπραξίες εναντίων της Ρωσίας.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες εναντίον του Σαακασβίλι στη Γεωργία σήμερα. Ήταν μια ήττα για τους Αμερικανούς, που μετά από αυτήν την ήττα, πήγαν στην Ουκρανία.

Ας θυμηθούμε το 1920, την αντί-κομμουνιστική υστερία στη Δύση όταν απεύθυνε έκκληση για μια σταυροφορία στην Ανατολή υπό τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κομμουνισμού.

Και τώρα, μπορούμε να πούμε ότι ξεδιπλώνεται το ίδιο σενάριο και πάλι.

Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο 3ος 'Παγκόσμιος Πόλεμος είναι αδύνατο να συμβεί, ότι ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ο τελευταίος παγκόσμιος πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ειλικρινά, ποιός πιστεύει ότι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι αδύνατον να συμβεί;


Interviewed by Inna Novikova
Pravda.Ru
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours