Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας πως γενετικά τροποποιημένοι σούπερ στρατιώτες θα μπορούσαν σε σύντομο διάστημα να είναι γεγονός.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο οι στρατιώτες θα είναι ένα όπλο «χειρότερο από πυρηνική βόμβα».

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν μίλησε, σε πλήθος φοιτητών στο πλαίσιο φεστιβάλ νέων στο Sochi, για την προοπτική ενός στρατού εκπαιδευμένων δολοφόνων που δεν θα νιώθουν πόνο ή φόβο, παρόμοιο με τους χαρακτήρες της κινηματογραφικής ταινίας δράσης Universal Soldier του 1992.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι επιστήμονες είναι κοντά στο να σπάσουν τον γενετικό κώδικα που θα τους επέτρεπε να δημιουργήσουν «έναν άνθρωπο με προ-σχεδιασμένα χαρακτηριστικά».

«Ένας άνθρωπος έχει την ευκαιρία να εισέλθει στον γενετικό κώδικα που δημιουργήθηκε είτε από τη φύση, είτε όπως θα έλεγαν θρησκευόμενοι άνθρωποι, από τον Θεό», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Μπορούν να υπάρξουν κάθε είδους συνέπειες. Κάποιος μπορεί να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει έναν άνθρωπο όχι μόνο θεωρητικά αλλά και στην πράξη».«Θα μπορούσε να είναι ένας ιδιοφυής μαθηματικός, ένας λαμπρός μουσικός ή ένας στρατιώτης, ένας άνθρωπος που μπορεί να πολεμήσει χωρίς φόβο, συμπόνια, λύπη ή πόνο», τόνισε.

«Όπως καταλαβαίνετε, η ανθρωπότητα μπορεί να εισέλθει και πιθανότατα στο εγγύς μέλλον, σε μια πολύ δύσκολη και πολύ υπεύθυνη περίοδο της ύπαρξής της», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας: «Αυτό που μόλις περιέγραψα μπορεί να είναι χειρότερο από μια πυρηνική βόμβα».

Προειδοποίησε ότι οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να συμφωνήσουν σε κανονισμούς για τον έλεγχο της δημιουργίας σούπερ στρατιωτών που σκοτώνουν μαζικά.

«Όταν κάνουμε κάτι, ό, τι κάνουμε, θέλω να το επαναλάβω - δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα ηθικά θεμέλια του έργου μας», κατέληξε.

*Με πληροφορίες από Dailymail και Sun

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours