O μυστηριώδης άνδρας που απεικονίζεται να προστατεύει με το ίδιο του το σώμα μια γυναίκα από τους πυροβολισμούς στο Λάς Βέγκας τελικά είναι ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος έτρεξε πίσω στην επικίνδυνη ζώνη και έκλεινε τις τρύπες από τις σφαίρες των τραυματισμένων ατόμων με τα δάχτυλά του.

Ο Αμερικάνος στρατιώτης ονόματι Matthew Cobos φωτογραφήθηκε την Κυριακή το βράδυ να έχει πέσει πάνω σε μια γυναίκα και να την προστατεύει με το σώμα του από τα πυρά του ελεύθερου σκοπευτή, κατά τη διάρκεια της σφαγής του Λάς Βέγκας.

Ο νεαρός Αμερικανός στρατιώτης κατέληξε να είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, καθώς τριγύρω του οι πανικοβλημένοι θεατές προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους πυροβολισμούς.

Ο Cobos προσπάθησε να προστατέψει τη γυναίκα με το σώμα του και επίσης κάλυψε τα μάτια της, ώστε να μην βλέπει τη σφαγή γύρω της.

Όταν ο νεαρός στρατιώτης πήρε την γυναίκα και την μετέφερε σε ασφαλές σημείο επέστρεψε πίσω στη ζώνη κινδύνου για να βοηθήσει τους υπόλοιπους τραυματίες.

Πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε τη ζώνη του για να δένει τα τραύματα των τραυματισμένων ατόμων και με τα δάχτυλα του έκλεινε τις τρύπες από τις σφαίρες στα σώματα τους.

Ο μυστηριώδης άνθρωπος της συγκλονιστικότερης φωτογραφίας της σφαγής του Λάς Βέγκας αποκαλύφθηκε ότι είναι ένας νεαρός που υπηρετεί στο στρατό των ΗΠΑ, ο οποίος έτρεξε με θάρρος και με κίνδυνο της ζωής του πίσω στη ζώνη κινδύνου για να βοηθήσει και τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Ο Matthew Cobos φωτογραφήθηκε το βράδυ της Κυριακής να βρίσκεται πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, σε μια προσπάθεια να την προστατεύσει από τις σφαίρες που σφύριζαν δίπλα του από το όπλο του δράστη της επίθεσης.

Η δυνατή αυτή εικόνα του νεαρού να προστατεύει την κοπέλα γρήγορα έγινε viral, την ώρα που οι ειδήσεις εξαπλώνονταν για την ταυτότητα του σκοπευτή που είχε ανοίξει πυρ ανάμεσα στους 22.000 θεατές ης country μουσικής βραδιάς, στο 91 Harvest festival.

Ο Cobos και η νεαρή γυναίκα έπεσαν αμέσως στο έδαφος με τους πανικοβλημένους θεατές να τρέχουν να καλυφθούν και να προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πυρά του ελεύθερου σκοπευτή, καθώς ο δράστης πυροβολούσε από το δωμάτιο του 32ου ορόφου του καζίνου Mandalay Bay. προς τον συναυλιακό χώρο.


Ο Matthew Cobos φωτογραφήθηκε την Κυριακή το βράδυ που βρίσκεται πάνω από μια νεαρή γυναίκα σε μια προσπάθεια να την προστατεύσει από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή

Ο Cobos, ο οποίος  υπηρετεί στο Στρατό των ΗΠΑ, έσυρε τελικά τη νεαρή γυναίκα σε ασφαλής περιοχή προτού με περίσσιο θάρρος επιστρέψει στη ζώνη κινδύνου για να βοηθήσει τους υπόλοιπους τραυματίες. Εδώ  απεικονίζεται με την αδελφή του και το φίλο της μερικές ώρες πριν το μακελειό  στην συναυλία του Λάς Βέγκας
Αψηφώντας τον κίνδυνο για την ίδια του τη ζωή, ο Cobos προσπάθησε να προστατέψει τη γυναίκα, καλύπτοντας την γενναία με το ίδιο του το σώμα.

Επίσης ο νεαρός στρατιώτης κάλυψε τα μάτια της ξανθιάς κοπέλας, σε μια προσπάθεια να την αποτρέψει να δει το θέαμα γύρω της.

Η φωτογραφία δείχνει τη στιγμή που το χέρι του προσπάθησε να καλύψει το πρόσωπό της.

Αργότερα, ο Cobos και η γυναίκα σηκώθηκαν και έτρεξαν με ασφάλεια πίσω από ένα κοντινό αυτοκίνητο. Όταν η φωτογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά, δεν ήταν σαφές εάν η γυναίκα ήταν νεκρή ή είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Όμως ο άνθρωπος που τράβηξε την φωτογραφία, ο φωτογράφος Getty, David Becker, αποκάλυψε την Τρίτη ότι οι δύο τους είχαν καταφέρει να τρέξουν μακριά δευτερόλεπτα μετά την λήψη της φωτογραφίας.

Ωστόσο, ο Cobos αφού μετέφερε την γυναίκα σε ασφαλές σημείο, έτρεξε και πάλι πίσω στο σημείο της σφαγής για να βοηθήσει και τους υπόλοιπους που είχαν τραυματιστεί.

Για να σταματήσει την αιμορραγία των τραυματισμένων θεατών χρησιμοποίησε τη ζώνη του και μάλιστα δεν δίστασε να βάλει και το δάχτυλό του στις τρύπες που είχαν προκαλέσει οι σφαίρες στα θύματα εκείνης της βραδιάς.

Ο Cobos κάλυπτει  τα μάτια της ξανθιάς γυναίκας σε μια προσπάθεια να την σταματήσει από το να δει τη σφαγή γύρω της. Η φωτογραφία δείχνει τη στιγμή που το χέρι του προσπάθησε να καλύψει το πρόσωπό της


Ο Cobos όπως είπε στην οικογένεια και τους φίλους του, μπορούσε να ακούσει και να δει τις σφαίρες που έπεφταν δίπλα του καθώς έτρεχε.

Ο Cobos (με την αδελφή του) αντιμετωπιζεται σαν  ήρωας από τους φίλους και την οικογένειά του μετά την ηρωική του στάση τη βραδιά της επίθεσης. Πιστεύεται ότι έκλεινε τα τραύματα των θυμάτων με τα δάχτυλα του, σε μια προσπάθεια να τους βοηθήσει

Ο Matthew Cobos είπε στην οικογένεια και στους φίλους του, ότι μπορούσε να ακούσει και να δει τις σφαίρες που έπεφταν δίπλα του καθώς εκείνος έτρεχε να διαφύγει.

Τώρα ο νεαρός Αμερικανός ήρωας της βραδιάς εκείνης βρίσκεται πίσω στο σπίτι τού μαζί με την οικογένεια του στην Καλιφόρνια.

Ο Cobos ζει στη Χαβάη όπου υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό.

Οι ιστορίες της γενναιότητας συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους ημέρες μετά την σφαγή του Λάς Βέγκας, με αναφορές να κάνουν λόγο για ανθρώπους που έφτιαχναν φορεία από φράχτες και άλλους που έδεναν με την ζώνη τους τα τραύματα των θυμάτων για να μην αιμορραγούν.

Ο υπερβολικός αριθμός των τραυματιών που χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης δείχνει ότι η επούλωση των πληγών θα έχει διαφορετικό τρόπο και χρόνο για κάθε ένα από τα θύματα.


Και αυτό γιατί ορισμένοι τραυματισμοί δεν είναι τόσο σοβαροί, όπως τα κατάγματα, ενώ άλλοι τραυματισμοί είναι πιο σύνθετοι και θα χρειαστούν πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και πιθανές μεταμοσχεύσεις για να αντιμετωπιστούν.

Τουλάχιστον 130 άνθρωποι παραμένουν για νοσηλεία την Τρίτη, με 48 από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και να δίνουν μάχη για την ζωής τους.

Ο φωτογράφος Getty που τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες είπε ότι μπορούσε να αισθανθεί τους ανθρώπους που  ήταν πανικοβλημένοι καθώς έτρεχαν να καλυφθούν, αλλά δεν γνώριζε αν πραγματικά ότι ήταν πυροβολισμοί αυτά που ακούγονταν μέχρι μερικά λεπτά αργότερα που το αντιλήφθηκεShare To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours