Η νότια μονάδα των ναυτικών ειδικών επιχειρήσεων της Αμερικής (MCSOF) ενισχύεται με την προσθήκη σχεδόν 50 επιθετικών ελικόπτερων Apache για την αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης του καθεστώτος του Kim Jong-un από τη θάλασσα.

Τα Apaches AH-64D - το ίδιο μοντέλο ελικοπτέρου που δοκιμάστηκε από τον πρίγκιπα Χάρι της Αγγλίας - έχουν ενταχθεί σε άσκηση Αμερικής-Νότιας Κορέας, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Κίτρινη Θάλασσα, στα δυτικά της Κορεατικής Χερσονήσου.

Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που ειδικές δυνάμεις των Βορειοκορεατών εντοπίστηκαν κοντά στη Βόρεια Οριακή Γραμμή (NLL), στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

Το NLL είναι ένας θαλάσσιος χώρος που κατά το παρελθόν έχουν προκληθεί θερμά επεισόδια ανάμεσα στις δύο χώρες, με μια σειράς επιθετικών πράξεων από πλευράς της Β. Κορέας, με το πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτό του 2010, όταν το ναυτικό του Κιμ κατηγορήθηκε ότι βύθισε ένα πολεμικό πλοίο της Νότιας Κορέας και σκότωσε 46 ναυτικούς.

Η Pyongyang αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, όμως μια διεθνής έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τορπίλη εκτοξεύθηκε από ένα βορειοκορεατικό υποβρύχιο που έπλεε στην περιοχή .

Αργότερα το ίδιο έτος, οι δυνάμεις της Βόρειας Κορέας κατέκαψαν το νοτιοκορεατικό νησί Yeonpyeong με 170 βολές πυροβολικού, σκοτώνοντας τέσσερις πολίτες και τραυματίζοντας 19.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησαν σειρά ναυτικών ασκήσεων με τους Νοτιοκορεάτες συμμάχους τους και το πρακτορείο Yonhap News αναφέρει ότι τα ελικόπτερα από την 2η Αμερικανική Διεύθυνση Πεζικού θα συμμετέχουν τακτικά σε μελλοντικές ασκήσεις.

Και σήμερα, οι εικόνες του ογκώδες αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan μαζί με τα πολεμικά πλοία της Νότιας Κορέας ήταν μια επίδειξη δύναμης κατά του καθεστώτος του Κιμ.

Το τεράστιο αμερικανικό αεροπλανοφόρο μπορεί να μεταφέρει 90 αεροσκάφη και έχει 3.200 προσωπικό.
Από την πλευρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι, οι κοινές ασκήσεις Αμερικανών- Νοτιοκορεατών είναι προετοιμασία για εισβολή στη χώρα, αλλά οι δυτικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι απλώς απαντούν στις απειλές της Βόρειας Κορέας για χρήση πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων.

Ο 7ος Στόλος των ΗΠΑ αναπτύσσεται επί του παρόντος σε βάσεις στην Ανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της αμερικανικής επικράτειας του Γκουάμ.

Το νησί βρίσκεται πολύ κοντά στους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς του Κιμ που προηγουμένως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει απειλήσει τη νήσο Γκουάμ με "βροχή από φωτιά ".

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτόξευσε την απειλή αυτή , απαντώντας έτσι στην προειδοποίηση του προέδρου Donald Trump, ότι θα καταστρέψει τη Βόρεια Κορέα με "φωτιά και οργή όπως ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ ξανά".

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours